Božská MAKOVÁ kaše – moje nejoblíbenější RAW kaše z pohanky

Jedna z mých nejoblíbenějších RAW kaší. MAKOVÁ! Rychlá snídaně, svačinka nebo sladká večeře:) Tento recept zvládnete za pár minut a kaši si můžete vzít i na cesty nebo do práce. Pokud jste ještě nenašli k pohance cestu, tak tady je malá pozvánka :) Zkuste to :)

Tuhle kaši prostě musíte vyzkoušet. Pokud vám pohanka nikdy nechutnala nebo jste neměli ten správný recept, jak s pohankou začít, tak vyzkoušejte tento. V receptu jsou uvedené i mé oblíbené značky pohanky, které použít, tak aby byla kaše ještě lepší a zaručeně vám chutnala :)

Ingredience na kaši

  • 250 gramů pohanky lámanky  (BIO pohanka lámanka od COUNTRY LIFE nebo BIO NEBIO )
  • 2 jablka nakrájené na kostičky
  • 1 hruška nakrájená na kostičky
  • 250 gramů BIO máku
  • 200 gramů BIO strouhaného kokosu
  • 3 – 5 polévkovách lžic medu nebo jiného sladidla ( můžete třeba jen nakrájet sušené ovice a osladit kaši tímto způsobem)
  • 1 a více polévkových lžic skořice SONNENTOR (přidat můžete i špetku kardamonu nebo třeba perníkového koření)

_fxc2553

Postup:

Pohanku vložte do mísy a zalijte vodou tak, aby v ní plavala a nechejte přes noc v lednici. Další den vodu slijte a pohanku propláchněte. Pohanku pak vložte do větší mísy a přidejte ovoce, skořici, med a pomixovaný mák s kokosem. Dále můžete přidat nějakou formu RAW čokolády, když vás chytne čokoládová nálada a to např. RAW kakaový prášek, 100% RAW čokoládu, drcené kakaové boby v palmovém nektaru oslazené palmovým nektarem. Tohle jsou mé oblíbené čokoládové pochoutky :)

MŮJ MIXÉR – pomele i mák :)

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.