Další vzpomínka na moje dětství tentokrát v podobě sušenek, které jsem prostě milovala. Také si pamatujete tu krabici plnou voňavých vanilkových a čokoládových esíček? Tak tady máte RAW variantu:)

Tento recept na sušenkové těsto mi opět přišel v době kojení a neskutečných chutí na nějaké RAW sladkosti. A protože už sušenky dávno nejsou to, co bývaly a obsahují plno barviv, éček a původní ingredience nahradily chemické sloučeniny, tak jsem se rozhodla udělat zdravou variantu a musím říct, že se to zase povedlo:) Z těsta si můžete vytvořit sušenky nebo kuličky, které sušit nemusíte.

Ingredience:

  • 200 gramů neloupaného sezamu
  • 200 gramů BIO strouhaného kokosu
  • 4 polévkov lžíce medu nebo jiného sladidla
  • 3 polévkové lžíce BIO a RAW kakaového prášku

Postup:

Všechny ingredinece kromě medu vložte do blenderu a mixujte za pomocí šťouchadla do doby, než se začne z kokosu a semínek uvolňovat tuk a nevytvoří se hladké vlhké těsto. Vzniklé těsto pak dejte do mísy a oslaďte medem nebo jiným sladidlem dle chuti a vytvarujte si buď kuličky, které můžete hned sníst nebo přímo esíčka, která si usušte v sušičce. Sušení bude delší podle toho, jak moc tučný bude použitý kokos a sezam. Předpokládejte cca 18 – 24 hodin při 42 stupních Celsia.

_DSC0963

Tajemství receptu:

Opravdu tuto kombinaci vyzkoušejte, protože kombinace neloupaného sezamu, kakaa a sladidla je prostě neskutečně dobrá. Mě to také překvapilo. Sezam musí být ale NELOUPANÝ! :)To je tajemství tohoto receptu :)

1_image 2_image

MŮJ MIXÉR:

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér z mých videoreceptů můžete zakoupit už i v mém e-shopu zde: E-SHOP