Podařilo se mi vytvořit RAW buchtový, jemný a vláčný perník! Je doopravdy božsky dobrý a jak voní. Tento recept budete milovat:)

Vždycky jsem milovala pečený perník s čokoládovou polevou od babičky. Milovala jsem taky tu vůni, kterou pak voněla celá chalupa, když nám jej babička o prázdninách pekla. A tak jsem letos o prázdninách, když se mi čerstvě narodil můj syn, rozhodla vytvořit RAW variantu, která bude prostě jedinečná a srovnatelná s babiččiným vlhkým vláčným perníkem od babičky. A protože v době kojení máte fakt chuť na sladké, tak jsem kombinovala a vymýšlela, jak těsto vymyslet, tak aby to bylo to pravé perníkové :) A na několikátý pokus se povedlo. Je tak dobrý, že jsem tento recept rovnou i natočila:) Vyzkoušejte ho a užijte si to!

A co mě pobavilo, tak někteří z mých blízkých, kteří perník testovali, nepoznali, že je nepečený :):):)

Věřte neveřte, podařilo se mi vytvořit RAW buchtu :)
Ingredience na perník

200 gramů BIO mandlí
100 gramů BIO slunečnice
70 gramů BIO chia semínek
3 středně velká jablka
3 polévkové lžíce BIO a RAW kokosového oleje
30 gramů perníkového koření SONNENTOR
100 ml vody
200 gramů datlí
2 polévkové lžíce skořice

Ingredience na čokoládovou polevu

5 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
5 polévkových lžic BIO a RAW kakaového prášku
2 polévkové lžíce BIO kokosového cukru nebo medu

 

Postup:

  • Do mixéru vložte slunečnicová a chia semínka, mandle, perníkové koření a skořici. Všechny tyto ingredience rozmixujte na jemný prášek.
  • Poté můžete pomixovanou směs nasypat do mísy a v mixéru si umixovat jablíčka, kokosový olej, datle a vodu do kašovité konzistence. Tu pak nalijte do mísy se směsí a vytvořte vlhké perníkové těsto.
  • Já jsem se videu po umixování semínek, mandlí a koření do mixéru vložila ostatní ingredience, ale pokud byste měli slabší mixér, tak by se vám nemuselo vše rozmixovat a nebo pokud nemáte s mixováním zkušenost, tak to udělejte raději odděleně:)
  • Vzniklé perníkové těsto pak vložte do nádoby na perník, jejíž dno před tím vysypte strouhaným kokosem a nechte cca 3 hodiny v mrazáku.

OBJEDNEJTE SI:

Mám radost, že si můžete mé dezerty (RAW kokosová roláda, RAW perník a RAW hraběnčiny řezy) objednat v síti bister MyKitchen v Brně. Vyrábí je na základě mého proškolení přesně dle mých receptur. Nyní si je můžete vychutnat stejně, jako kdybych vám je připravila u vás doma.

Informace k objednání celého dezertu:

  • napište objednávku 2 dny předem na e-mail: info@my-kitchen.cz
  • do objednávky uveďte o jaký dezert máte zájem, jméno a příjmení, telefon a datum, kdy má být dezert připraven k vyzvednutí
  • cena celého dezertu: RAW kokosová roláda 800 Kč (1100 g), RAW hraběnčiny řezy 1000 Kč (2140 g), RAW perník 1100 Kč (2010 g)
  • platba za dezert je možná pouze hotově
  • je možnost si předrezervovat i malý kousek k degustaci

MŮJ MIXÉR:

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.