Škola RAW FOOD: Bali RAW recepty – REFERENCE 2

Nesmírně děkuji za tento mail, který mi přišel po kurzu jako konstruktivní kritika a vyklubala se z toho naprosto nádherná reference:) Děkuji Eliško!

miska

Dobrý den,

děkuji Vám za zprávu. Jsem uplně nadšená, že jste opravdu napsala. Vlastně jsem štěstím bez sebe ještě z kurzu a tohle mě potěšilo ještě víc, že máte fakt prostě zájem o to, co bych Vám mohla říct já, takovej malej pinčlík tam vzadu :-)

Bude to vážně dlouhý e-mail, protože je toho spousta, co bych Vám chtěla sdělit.

Tak tohle je moje představa konstruktivní kritiky. Která může být i velmi pozitivní :-)

* Děkuji za přijetí do kurzu na poslední chvíli.

Děkuji, že jste mě na poslední chvíli přijala do už plného kurzu. Ač se to může zdát jako maličkost, tak pro mě to znamenalo moc. Jsem vděčná za tu laskavost, se kterou jste mě přidala na poslední chvíli a je

* Uplně skvěle jste obě demonstrovaly krásu a pohodu která s raw stravou úzce souvisí.

Uplně nenucenou formou jste vykládaly a doplňovaly se ve výkladu, čišelo z vás zdraví, pohoda, klid a vyrovnanost.

Nááádherná pleť bez mejkapu je jedinečná demonstrace zdravého a přirozeného životního stylu. Například taková Fully-Raw-Kristina nosí na můj vkus docela dost mejkapu. Prirozená krása “nahulatého” obličeje je k nezaplacení. Zdá se to jako maličkost, ale jedna z věcí která souvisí s tím aby se lidi přjímalí takoví jací jsou, je právě I ta schovka za mejkap. Není řešení unavenou kůži schovat pod trochu barvy. Přirozená opalizující pleť je prostě nejlepší demonstrací vašeho přirozeného raw životního stylu, takže za mě boží.

Ač tohle bude znít trochu divně – díky že jste ukázaly nohy :D je super vidět, že to jde bez celulitidy, bez otoků a že I ve Vašem pokročilém těhotenství to je prostě jenom parádička. Málokterá budoucí matka může 14 dní před termínem skotačit na kurzu jako kdyby se nechumelilo. Čím můžete lépe demonstrovat raw stravu než přirozeným prožíváním těhotenství bez toho, aby člověk skoro zmíral s otoky, nohy hore a už se modlil “at je to venku”. Možná jsem to řekla hrubě, ale nesetkala jsem se s tím jenom jednou, ani jenom desetkrát. Tohle je prostě fakt pecka!!!

Plus to vaše zdravé sebevědomí, jak jste byly přátelské, kontakt s publikem, zodpovídání dotazů. To jsou věci, které mě opravdu ujistily, že jsem tam správně. Děkuji!

*Oceňuji apel na osobní pojetí raw stravování, individualitu.

Někteří guru nebo průkopníci raw stravy mají celkem jednoznačný názor na to jak se má co dělat a hlavně to musí být všechno 100% . Musí se jíst to a to a tohle vám musí chutnat a pod.. Norman Walker píše jak musíme, musíme, musíme mít klistýry.. že jinak to nejde, jinak se pumpujeme raw stravou vlastně skoro zbytečně (což je třeba nebetyčně deprimující). Jiní zase tvrdí, že se musí ráno snídat zelené smoothies (OK, fair point, ale já to třeba nemůžu vypít, mě se z toho obrací žaludek, smrdí mi to a nemůžu to polknout ani za zlaté prase).

Jsem fakt ráda za to, že jste to mu svým přístupem dodaly trochu lehkosti. Vyzkoušet si něco na sobě a pak se rozhodovat, nebo třeba jak jste řekly že se to samo vyvíjí, že každému pak chutná něco jiného, že se to mění, že tělo je individuální, .. to je prostě ono. Jsem ráda, že jste mi tím ulehčily od mého nekonečného nucení se do zdravých věcí, které mi nechutnají. Odteď si jím melouny a jabka a už nemám černé svědomí z toho, že se nesypu zeleným sypáním z chlorelly a jiných superpotravin, které nemůžu ani polknout.

Velká úleva je I možnost zelených travin s mátou a stévií. Jak jsem si to už zhnusila tím nucením, tak to nebylo uplně ideální, ale mám opravdu šanci se znovu napít zeleného aniž bych byla zklamaná a nakonec to stejně vylila.

*Zmínění některých klasických mýtů bylo fakt super.

Na začátku si tam děcka vzadu šuškaly, že raw strava vlastně vůbec není vhodná pro naše podnebí, že tady datle nerostou a pod. Aniž byste je mohly slyšet, krásně jste to vysvětlily tím, že jste povídaly I o tom, že někomu je zima a jak to řešit. Přidávání koření mě ještě nikdy nenapadlo a to si myslím, že uplný začátečník nejsem. Vím o potravinách, které vyloženě ochlazují, ale netušila jsem že vlastně může být raw polévka teplá.

Možná by nebylo od věci říct naplno, že raw veganská strava je nesmírně levná, ale stejně to vyplynulo z toho, k čemu jsme se pak v kurzu dostali dál. Ačkoliv jste používali spoustu drahých a zahraničních surovin, stejně to raw vyjde za pár kaček. Docela dost lidí se nad tím právě pozastavovalo, tak snad to pochopili tak jako já.

* S láskou celý kurz.

Každý dotaz byl zodpovězen, nikdo se nemusel hlásit půl hodiny než se dostal na řadu, když jsme tam nadrobili, nikdo se nezlobil. U kale čipsů jsme pak byli jako mlsné děti ve školce, když se donese svačina. A to bylo tak báječný. Všichni jsme se tam namíchali, namačkali a namáčeli si spolu. Na nikoho z nás nepadl žádný pohled typu “no at se nacpou teda”. Já nevím jak to správně popsat nebo uchopit, ale chtěla jsem říct prostě to, že bylo vidět, že jste rádi, že tam jsme a že jste rádi za každého, kdo se účastnil. Cítila jsem se že se mi věnujete a cítila jsem se vítaná.

Vám se prostě chce odpovídat lidem na dotazy, fakt jo. A to je boží. Díky!

* Rady o spotřebičích jsou prostě k nezaplacení.

Nekonečné diskuse na FB ohledně vybavení pro raw už prostě nemusím tak sledovat. Děkuji, že jste otevřeně promluvili o mixérech, Omniblendu versus Vitamixu, o sušičkách, o možnostech jak sušit a proč ty levné prostě nestačí. Myslím, že to fakt pomohlo. Kéž bych tohle věděla dávno :) Konečně mám jasno. Vaše zkušenosti ze zkoušení mixérů jsou super. Děkuji za upřímnost.

* Mražení nevadí.

Já sice o mražení vím, že při raw nevadí, ale nenapadlo mě mrazit sezonní ovoce, pořídit velký mražák, zajistit si to sami. Takže i tenhle tip u mě dopadl na úrodnou půdu. A co jsem tak zaslechla v chumlu ostatních, tak jsem fakt nebyla sama. Lepší jak zavařovat je přeci zamražovat :) to už teď vím.

* Zdravé tuky a prolomení mýtů o počítání kalorií a jezení tuků.

Počítala jsem. Už počítat nebudu. Myslím, že tady není moc co dodat. Sice by mě zajímal náhled do vašich jídelníčků, abych si to dovedla líp představit, ale už se prostě tolik nebojím toho, že když sním o hrst kešu navíc, že se mi to uloží.

* E-mail s recepty přišel hned záhy. A říkáte nám abychom napsali.

A to je prostě boží. Zájem o to, abychom fakt napsali, ten individuální přístup, to se cení! Jsem taky ráda, že jsem si v tom nadšení mohla recepty číst už ráno v mailu, paráda. Rovnou jsem si naplánovala objednávku surovin a mám radost, že to mám všechno pohromadě.

* Super promo.

Myslím, že jste kurz nabízeli na super místech. Sešla se nás uplně skvělá skupinka. Babičky I maminky, holky kluci, všichni. A to je fakt super.

 

Eliška Malíková

 

Příspěvek byl přidán do kategorie Blog. Uložte si permalink.