Škola RAW FOOD – Bali RAW recepty – REFERENCE

Děkuji za referenci na proběhlý RAW kurz : Bali RAW inspirace. Napsala bloggerka: Tereza Koukalová

Ráda bych se s vámi podělila o můj zážitek z RAW vaření, které proběhlo v naší firmě. V poslední době hodně pracuji a potřebovala jsem nutně vypnout a odejít myšlenkami někam jinam, a proto jsem souhlasila s tím, že se podívám na RAW inspiraci z Bali, která probíhala ve Vitalvibe.

 

10

Jako obvykle atmosféra byla velmi příjemná, stejně jako na našich vegepárty, kde se sejde skvělá komunita lidí, kteří mají různé zájmy, různý věk a odlišné charaktery osobnosti. Na našich setkáních je unikátní to, že i když máte špatnou náladu, tak je okolo cítit tolik dobra, že vám to zlepší den. Raw vaření pro nás připravila Zuzka a Bára. Mě osobně to přišlo jako geniální nápad, jak strávit svůj první máj s lidmi, kteří jsou cizí a zároveň mi dělají příjemnou společnost. Obdivuji obě holky za to, jak vše důkladně nachystaly a všechno mělo svůj řád. Abych to upřesnila na pravou míru. Obvykle nerada vařím raw recepty kvůli tomu, že mi to připadá těžké. Nikdy si nejsem jistá, kde můžu určité potraviny nakoupit, nebo které jsou ty správné, a jak vlastně mám začít, aby to vypadalo jako na fotce. Na tomto vaření se mi líbilo, že mi vše prošlo pod rukama a všechny suroviny byli vybrané tak, abych si je mohla pořídit i jako úplný laik v klasickém obchodě. Tomáš z Rawmanie nám občas poradil tipy, kde nakoupit určitou surovinu za levnější ceny a přitom to mělo stejnou kvalitu, možná i lepší.

4

Celé vaření začalo skořicovo‑mangovým dortem a borůvkovým cheesecakem s brownies korpusem. No, co vám budu povídat. Už jen ten název zní dobře, ne? Jako milovník raw dortů jsem si brousila zuby na to, až si udělám svůj raw dort doma, protože to vypadalo velmi snadně. Je něco jiného to totiž vidět na internetu, kde vám napíší plno ingrediencí, které jsou extrémně drahé nebo recept, který je tak složitý, že vás už při čtení z toho přechází ta radost a nadšení než to vidět na vlastní oči, kde vám udělají recepty na míru. Během vaření jsem se dozvěděla opravdu hodně informací o každé surovině a některé jsem si pro jistotu i zapsala, abych věděla, co si příště nakoupím. Také jsme si prošli kapitolu o pročištění střev, které je dobrým startem pro naše tělo a přechod na raw. Jelikož v této komunitě už nějakou dobu jsem a stále hledám, co je pro mé tělo dobré, tak mě ale stále nepřestane udivovat ten fakt, že všichni lidé, co jsou na raw vypadají tak svěže a jsou vždy pozitivní. Já si toho všímám především na jejich kůži, jelikož ta nejvíce vypovídá o našem stavu orgánů. Myslím, že tento kurz splnil všechna moje očekávání. Potkala jsem se s příjemnými lidmi, jedla jsem dobré jídlo, zlepšila si náladu, inspirovala se a dozvěděla se nové poznatky.

16

Chtěla bych hlavně poděkovat Zuzce za to, že je tak skvělá pozitivní osobnost, a i když má před porodem, tak všude pobíhala a obsluhovala nás, jako by se nic nedělo. Stejně tak i Báře, Tomášovi a Filipovi. A také Honzovi za šanci se podívat na jiný styl kuchyně. A taky všem zúčastněným, co se bavili a dělali nám společnost. Byl to pro mě hezky strávený den.

Napsala Tereza Koukalová dne 9.5.2016
Blog Terky najdete zde: www.terezakoukalova.cz

 

Příspěvek byl přidán do kategorie Blog. Uložte si permalink.