Tvarohové RAW knedlíky s jahodovou omáčkou

Vždycky jsem milovala knedlíky od babičky, obvzláště ty tvarohové. Letos jsem vymyslela další variantu, jak si těsto na knedlíky v RAW variantě vytvořit. Připomeňte si tedy tu chuť z děství, zasněte se a vychutnejte si tento božský recept.

Ingredience:

  • 150 gramů strouhaného kokosu
  • 150 gramů neloupaného sezamu
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 0,1 – 0,2l  vody

Postup:

Do mixéru si nasypte strouhaný kokos a neloupaný sezam. Tyto dvě ingredience pomixujte. Mixujte do doby než se mixovaná směs nezačne lepit a tvořit těsto. Vzniklou směs vložte do mísy, oslaďte dle chuti medem a přidejte trošku vody. Do těsta obalte jahody a vytvořte knedlíky. Knedlíky pak můžete polít jahodovou omáčkou, kterou si připravíte tak, že si pomixujete jahody (cca 6 – 8 ks) se 2 polévkovými lžícemi chia semínek a případně můžete ještě dosladit medem nebo datlemi a přidat třeba skořici či kardamon.