Když milujete čokoládu, tak klidně založíte firmu i na Bali a začněte měnit a posouvat svět čokolády do nebes:)

Pod touto značkou najdete jednoznačně tu nejlepší RAW čerstvou čokoládu na Bali. Je vyráběná ručně, z lokálních surovin, s velkou láskou, vášní a nadšením. Z této čokolády to prostě ucítíte na první zakousnutí.
 12366488_475207579271215_4827142477639188155_n  12593466_484730641652242_5817412657123565956_o  12278891_466899553435351_2602108362245549154_n
Čokoládu vyrábí Ubud Raw Chocolate Factory v podobě čokoládových 40 gramových kostek. Tyto čokoládové kostky jsou nesmírně krémové, nadýchané, jemné, vláčné a nebesky dobré. Pro mě je to zatím nejlepší RAW čokoláda, kterou jsem v kdy v životě měla a rozhodně je i obrovskou chuťovou inspirací pro mé další čokoládové recepty.
Ubud Raw Chocolate Factory se tak podařilo vytvořit unikátní delikatesu v podobě RAW fresh čokolády, která se vyrábí v městečku Ubud. Celá výroba probíhá v neskutečně pohodové a pozitivní atmosféře. A z této čokolády to ucítíte nejen podle chuti, vůně, neskutečně jemně hedvábné konzistence, ale i energeticky.
Tato čokoláda je mnohem lepší něž jakákoli belgická nebo švýcarská čokoláda a díky tomu, že je v RAW variantě, tak je i obrovsky zdravá pro naše tělo. Ve své syrové podobě je kakao velmi zdravé a euforické a májskými kulturami používané již před několika tisíci lety. Syrová RAW čokoláda je totiž zdrojem hořčíku, vápníku, antioxidantů, kterých má RAW čokoláda 4 více než běžná čokoláda. 
 1052393_478936938898279_7283634518110619020_o  1933366_474925569299416_4776979977203901583_o  1292959_477309852394321_3291661800166624649_o

Proč si dopřát právě živou čokoládu?

Vysoká výživná hodnota čokolády ale závisí na její kvalitě a zpracování. Živá čokoláda je vyrobena z tepelně nezpracovaných kakaových bobů a proto má tak velkou obrovskou výživnou sílu a je jednou z nejdokonalejších superpotravin na světě. Obsahuje koncentrované množství minerálů a vitamínů a také enzymů. Naše tělo tak tuhle čokoládu dokonale využije a vezme si z ní maximum toho, co obsahuje.

Jaký je rozdíl mezi živou a klasickou čokoládou?

V zásadě platí, že čím vyšší obsah kakaa čokoláda obsahuje, tím je čokoláda zdravější, zvláště proto, že pak čokoláda obsahuje méně cukru. Klasická čokoláda se ale nevyrábí z nepraženého kakaa, ale z praženého a přidává se do ní mnoho nezdravých složek. A živá čokoláda je prostě navíc plná enzymů, přírodní, nezpracovaná, plná života a pro naše tělo velmi jednoduchá na využití všech darů, v podobě vitamínů, antioxidantů a vitamínů, které obsahuje.

Je rozdíl mezi živou čokoládou a vysokoprocentními čokoládami?

Faktem je, že cenné látky se při zpracování běžné čokolády zničí a navíc se pak do ní přidá cukr, mléko nebo další látky, které naopak tělu škodí.Takže i vysoce procentní čokoláda, která není RAW, není tak obsahově výživná právě jako čokoláda živá.

Ubud Raw Chocolate Factory:

Majitel Ubud Raw Chocolate je kameramanem, fotografem a dobrodruhem pocházejícím z Anglie. Založil tuto továrnu proto, protože jednoduše miluje čokoládu tak moc, že se rozhodl klidně založit svoji první firmu na RAW fresh čokoládu přímo na Bali, ve městě RAW food a nyní i RAW Ubud čokolády. A dělá to opravdu jinak, poctivě, s láskou a úctou k tomuto daru přírody.

Založení firmy a vyřízení všech povolení trvalo asi rok a půl. Rolf začínal svůj byznys s 10 dolary a prodával svoji čokoládu nejdříce známým. Za vydělané peníze nakoupil vždy více surovin, aby mohl svoji čokoládu nabídnout dalším a dalším a za čas se mu podařilo vytvořit firmu s 8 zaměstnanci a postupně si tak plnit svůj čokoládový sen.

Svoji firmu založil před rokem a dnes dodává svoje RAW čokoládové kostky do 60 prodejních míst na Bali, takže pokud tady budete, hledejte lednici s nápisem Ubud Raw Chocolate Factory a rozhodně ji ochutnejte. V současné době majitel této továrny buduje svůj první čokoládový obchod spojený přímo s výrobnou. Měla jsem tu čest navštívit tyto prostoty už teď, když se vše tvoří a chystá.

Rolf plánuje i frančízy po celém světě s myšlenkou nabídnout i v Evropě čerstvou RAW čokoládu s tím, že čokoláda by se nevozila z Bali, ale vždy by se v jednotlivých frančízách vyráběla. Dovážely by se jen suroviny. Právě aby byl zachován jeho unikátní koncept, přinést na trh vždy čerstvou RAW čokoládu.

Jaké druhy čokolády Ubud Raw Chocolate nabízí?

Ubud RAW Chocolate Factory nabízí zatím 3 naprosto luxusní druhy čokolády. Unikátní je jejich koncept i v tom, že pokud se do týdne čokoláda neprodá, tak ji vyzvedne zpět, rozpustí a vytvoří novou čerstvou verzi. Teplota při které je čokoládu nejlepší skladovat je 12 – 13 stupňů Celsia a teplota při které je nejlepší čokoládu konzumovat je 15 – 18 stupňů Celsia.

Ochutnat můžete tyto druhy:

ABSOLUTE CHOCOLATE – PURE RAW

Hořká čistá RAW čokoláda

Složení: RAW kakao, RAW kakaové máslo, RAW kokosová smetana, palmový cukr

886841_476783709113602_6095271212393965817_o

RAISIN CASHEW – MANIFESTING ABUNDANCE

Kešu-rozinková RAW čokoláda

Složení: RAW kakao, RAW kakaové máslo, RAW kokosová smetana, palmový cukr, RAW kešu, rozinky

12402116_476785549113418_1007417691678818411_o

GOJI MINT – COOLING SUPERFOODS POWER

Goji-mátová RAW čokoláda

Složení:

RAW kakao, RAW kakaové máslo, RAW kokosová smetana, palmový cukr, čerstvá máta, esenciální mátový olej, Goji

12377678_475409919250981_1117745415439633906_o

A co Vám RAW čokoláda přinese?

JASNOU MYSL: Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů (nervových přenašečů) v našem mozku podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl a zpomaluje proces stárnutí. Serotonin – kakao zvyšuje hladinu serotoninu v mozku, takže podporuje pocit pohody.
POHODU: Endorfiny – kakao stimuluje sekreci endorfinů, které navozují příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání výkonu
ZAMILOVANOST: Fenyletylamin, který je v čokoládě je stejným fenyletylaminem, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní.
ŠTĚSTÍ: Anandamid je známý jako „chemikálie štěstí“, protože ho produkuje mozek, když se cítíme skvěle a šťastně. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, který dočasně zvyšuje úroveň anandamidu v mozku, a tzv. MAO inhibitory, které zpomalují jeho odbourávání. Proto nám kakao dává dlouhodobější pocit blaženosti a uvolnění.
MINERÁLY: kakaové boby jsou bohaté na množství základních minerálů, včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu.
HOŘČÍK: kakao je bohatým zdrojem hořčíku. Nedostatek hořčíku v potravě je v současné světové populaci velkým úskalím a jeho nedostatek je spojován s vysokým krevním tlakem, srdečními chorobami, problémy s klouby a řídnutím kostí
SÍRU: kakao má vysoký obsah přírodní síry, považované za minerál krásy.
ESENCIÁLNÍ TUKY:  Kakao obsahuje kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a zvyšují dobrý HDL cholesterol. Tyto látky můžete nalézt např. v olivovém oleji.
KOFEIN: Kakao obsahuje malé množství kofeinu a theobrominu. Výzkumy ukázaly, že tyto povzbuzující látky se chovají zcela jinak v syrové formě, než ve vařeném či praženém stavu.
ANTIOXIDANTY: Kakao má více antioxidačních flavonoidů než jakákoliv jiná potravina, která kdy byla testována – např. borůvky, červené víno, černý a zelený čaj. Ve skutečnosti obsahuje až čtyřikrát více antioxidantů, než je v zeleném čaji.

a v neposlední řadě také:

DOBROU NÁLADU: Kakao je skvělým zdrojem serotoninu, dopaminu a fenyletylaminu, což jsou neurotransmitery, které zmírňují deprese a podporují euforii, blaženost a uvolnění. Vitamín B posiluje činnost mozku.

Kde tuto čokoládu můžete ochutnat ?

Ve velkém množství RAW restaurací, kavárnách a obchůdcích na Bali. Hledejte lednici s logem Ubud Raw Chocolate Factory, pokud ji najdete, tak máte vyhráno:)

Webové stránky:  www.ubudraw.com

Facebook: https://www.facebook.com/UbudRawChocolateFactory/

Chystáte se na Bali? Přečtěte si praktický průvodce Bali bez cestovky