Tohle brownies je úžasné v tom, že se vytvoří jemně křupavá vrstva na povrchu a vevnitř je brownies nádherně vláčné, jemné a vlhké. Takže kdo máte rádi dezerty tohoto typu, vyzkoušejte :)
Ingredience:
- 200 gramů mandlí
- 200 gramů dužiny z mladého kokosu
- 4 polévkové lžíce RAW kakaového prášku
- 1 vanilkový lusk
- 4 polévkové lžíce kokosového cukru
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- trošku vody
Postup:
Do mixéru vložte všechny ingredience a rozmixujte do jemného těstíčka, které pak nalijte na sušící plát. Pokud nebudete mít dužinu z mladého kokosu, tak použijte 200 gramů strouhaného kokosu nebo dužinu z klasického hnědého kokosu, který běžně seženete v supermarketu. Původní recept je ale s čerstvou dužinou. Sušte po dobu cca 16 hodin na 42 stupňů Celsia. Výsledné brownies bude mít křupavou krustu na povrchu a uvnitř bude krásně vláčné. Doporučuji jíst ještě teplé, po vytažení se sušičky.