Variace na banánky v čokoládě – banánové super těsto

Jako dítě jsem banánky v čokoládě milovala a tak jsem zkusila vymyslet něco podobného, mnohem zdravějšího a v raw variantě. Inspirovala mě k tomu právě tato pochoutka z dětství.

Ingredience:

  • 4 banány
  • 60 ml BIO kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce PSYLLIA  (je důležité pro zpevnění a konzistenci receptu – čistá vláknina)

Ingredience na čokoládovou polevu:

Postup:

Všechny ingredience na těsto vložte do mixéru, pořádně rozmixujte a nalijte do mísy. Nechejte ztuhnout cca 30 minut v lednici. Poté již bude směs v takové konzistenci, že ji můžete nakrájet na malé tyčinky. Dále si vložte do misky na rozehřívání čokolády 100 % RAW čokoládu a přidejte kokosový olej. Do další misky si dejte horkou vodu a v misce na rozehřívání čokolády si umíchejte čokoládovou polevu. Poud byste chtěli mít obalování ještě jednodušší, můžete těsto z lednice pokrájet na kousky a dát do mrazáku na cca 1 hodinu a až poté obalovat. Čokoláda pak okamžitě ztuhne. Pokud tyčinky nebudete dávat do mrazáku, obalte je v čokoládě a vložte zpět do lednice a nechejte cca 15 minut ztuhnout.

Tyčinky je dobré konzumovat v den vytvoření nebo další den.

TIP:

Psyllium můžete vmíchat i do RAW dortových krémů a tím je odlehčit. Psyllium je dobré přidávat vždy až je krém na dort či třeba i pomazánka dochucená.


Můj mixér

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.


Nejprodávanější na Love of Raw

2018-12-21T06:43:24+01:00
Přejít nahoru