Není kakao jako kakao, aneb proč doma nepoužíváme holandské kakao

Kakao je jedna z mých nejoblíbenějších ingrediencí a je pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Díky obsahu antioxidantů a dalších látek nás může skvěle podpořit a vyživit. Ale není kakao jako kakao. Bohužel velká část z nich je chemicky upravovaná a zbavená až 90 % antioxidantů. Celý text

Není kakao jako kakao, aneb proč doma nepoužíváme holandské kakao2024-05-12T14:11:14+01:00

10 způsobů, jak doma používáme kokosový olej a proč ho máme rádi

Kokosový olej patří mezi naše oblíbené ingredience a často ho využíváme (nejen) při přípravě jídel. Ve skutečnosti jsou kokosový a olivový olej jedinými druhy olejů, které najdete v naší kuchyni. Olivový olej preferujeme při přípravě slaných pokrmů, zatímco kokosový olej upřednostňujeme do sladkých receptů, a to díky jeho Celý text

10 způsobů, jak doma používáme kokosový olej a proč ho máme rádi2024-05-12T14:05:03+01:00

4 TOP recepty z rostlinného proteinu a tip na ten nejchutnější a nejkrémovější

Rostlinné proteiny jsou pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Jsou plné lehce stravitelných bílkovin, chutné a hlavně klíčem k té krásně krémové a smetanové konzistenci smoothie, kaší a pudinků. Tajemství našich smetanově jemných smoothie V naší kuchyni je rostlinný protein Sunwarrior oblíbenou surovinou. Neustále ho máme po ruce a nechybí Celý text

4 TOP recepty z rostlinného proteinu a tip na ten nejchutnější a nejkrémovější2024-05-12T14:13:54+01:00

Čím u nás doma sladíme a proč

Čím zdravějším nahradit v jídelníčku bílý cukr je v dnešní době velké téma. V dnešním článku vám přiblížím, jak to máme se slazením my a jaká jsou naše oblíbená přírodnější sladidla, která můžete použít při přechodu z bílého cukru. Perníková zmrzlina My se obecně snažíme spíše Celý text

Čím u nás doma sladíme a proč2023-12-20T12:40:11+01:00

Univerzální poklad jménem chia a 5 receptů, jak tato semínka chutně použít

Tato drobná, křupavá semínka jsou pro mě univerzálním zázrakem a moc ráda je používám. Nejenže jsou neuvěřitelně výživná pro naše tělo, ale také z nich díky jejich jedinečným vlastnostem můžeme připravit spoustu lahodných pokrmů.  Celý text

Univerzální poklad jménem chia a 5 receptů, jak tato semínka chutně použít2023-11-17T09:43:13+01:00

Jak si snadno a rychle vyrobit rostlinná mléka ze semínek a ořechů

Výroba vlastního rostlinného mléka je nesmírně jednoduchá a nevyžaduje mnoho času ani speciálního vybavení. Během několika krátkých minut můžete mít připravené čerstvé a lahodné mléko bez zbytečných éček a cukru. Vyzkoušejte a uvidíte. Kromě toho, výrobou vlastního mléka šetříte svou peněženku a přispíváte k ochraně životního prostředí. Navíc některá Celý text

Jak si snadno a rychle vyrobit rostlinná mléka ze semínek a ořechů2023-11-02T07:31:42+01:00

9 nejlepších rostlinných zdrojů, díky kterým máme celá rodina dostatek proteinů

Bílkoviny, označované také jako proteiny, jsou základním stavebním kamenem pro výstavbu a neustálou obnovu všech našich buněk a tkání. Neobejdou se bez nich svaly, kosti, mozek, kůže, jednotlivé orgány, krvinky, hormony ani enzymy. Velkou část z nich v těle neustále recyklujeme, musíme je ale v dostatečném množství přijímat i Celý text

9 nejlepších rostlinných zdrojů, díky kterým máme celá rodina dostatek proteinů2023-11-14T22:20:32+01:00

4 důvody, proč spirulinu v dnešní době potřebuje každý z nás a jak ji zařadit, aby chutnala i dětem

Spirulina je sinice plná snadno vstřebatelných živin – takový přírodní „mulťák“, který tvoří základ jídelníčku celé naší rodiny. Zejména v podobě oblíbených spirulinových nudlí, které si zamiluje každý, kdo je vyzkouší. Toto kouzelně zelené jídlo nejen vyživí naše tělo, ale také ho jemně detoxikuje Celý text

4 důvody, proč spirulinu v dnešní době potřebuje každý z nás a jak ji zařadit, aby chutnala i dětem2023-08-23T09:53:41+01:00

Jak vybrat kvalitní čokoládu, aby nebyla hříšné potěšení, ale největší dar přírody

Čokoláda je pro mě jednou z nejdokonalejších superfoods, kterou máme na planetě zemi, a je v různých formách pravidelnou součástí mého jídelníčku. Mnoho lidí ji považuje za „hříšné potěšení“, ale opak je pravdou. Pravá průmyslově nezpracovaná čokoláda je bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek Celý text

Jak vybrat kvalitní čokoládu, aby nebyla hříšné potěšení, ale největší dar přírody2023-08-15T11:00:38+01:00

5 TOP receptů s lahůdkovým droždím a důvod, proč ho doma jíme každý den

Lahůdkové droždí je pro nás jednou z nejpoužívanějších a pro děti zároveň nejoblíbenějších potravin. Jsou to křehké sušené vločky neaktivního droždí plné vitamínů skupiny B, včetně B12, s příjemnou oříškovo-sýrovou chutí. Toto multifunkční dochucovadlo je tajemstvím všech těch našich lahodných salátů, dresinků, pomazánek, quinoi Celý text

5 TOP receptů s lahůdkovým droždím a důvod, proč ho doma jíme každý den2023-06-06T13:30:59+01:00
Přejít nahoru