Čím u nás doma sladíme a proč

Čím zdravějším nahradit v jídelníčku bílý cukr je v dnešní době velké téma. V dnešním článku vám přiblížím, jak to máme se slazením my a jaká jsou naše oblíbená přírodnější sladidla, která můžete použít při přechodu z bílého cukru. Perníková zmrzlina My se obecně snažíme spíše Celý text

Čím u nás doma sladíme a proč2023-12-20T12:40:11+01:00

Univerzální poklad jménem chia a 5 receptů, jak tato semínka chutně použít

Tato drobná, křupavá semínka jsou pro mě univerzálním zázrakem a moc ráda je používám. Nejenže jsou neuvěřitelně výživná pro naše tělo, ale také z nich díky jejich jedinečným vlastnostem můžeme připravit spoustu lahodných pokrmů.  Celý text

Univerzální poklad jménem chia a 5 receptů, jak tato semínka chutně použít2023-11-17T09:43:13+01:00

Jak si snadno a rychle vyrobit rostlinná mléka ze semínek a ořechů

Výroba vlastního rostlinného mléka je nesmírně jednoduchá a nevyžaduje mnoho času ani speciálního vybavení. Během několika krátkých minut můžete mít připravené čerstvé a lahodné mléko bez zbytečných éček a cukru. Vyzkoušejte a uvidíte. Kromě toho, výrobou vlastního mléka šetříte svou peněženku a přispíváte k ochraně životního prostředí. Navíc některá Celý text

Jak si snadno a rychle vyrobit rostlinná mléka ze semínek a ořechů2023-11-02T07:31:42+01:00

9 nejlepších rostlinných zdrojů, díky kterým máme celá rodina dostatek proteinů

Bílkoviny, označované také jako proteiny, jsou základním stavebním kamenem pro výstavbu a neustálou obnovu všech našich buněk a tkání. Neobejdou se bez nich svaly, kosti, mozek, kůže, jednotlivé orgány, krvinky, hormony ani enzymy. Velkou část z nich v těle neustále recyklujeme, musíme je ale v dostatečném množství přijímat i Celý text

9 nejlepších rostlinných zdrojů, díky kterým máme celá rodina dostatek proteinů2023-11-14T22:20:32+01:00

4 důvody, proč spirulinu v dnešní době potřebuje každý z nás a jak ji zařadit, aby chutnala i dětem

Spirulina je sinice plná snadno vstřebatelných živin – takový přírodní „mulťák“, který tvoří základ jídelníčku celé naší rodiny. Zejména v podobě oblíbených spirulinových nudlí, které si zamiluje každý, kdo je vyzkouší. Toto kouzelně zelené jídlo nejen vyživí naše tělo, ale také ho jemně detoxikuje Celý text

4 důvody, proč spirulinu v dnešní době potřebuje každý z nás a jak ji zařadit, aby chutnala i dětem2023-08-23T09:53:41+01:00

Jak vybrat kvalitní čokoládu, aby nebyla hříšné potěšení, ale největší dar přírody

Čokoláda je pro mě jednou z nejdokonalejších superfoods, kterou máme na planetě zemi, a je v různých formách pravidelnou součástí mého jídelníčku. Mnoho lidí ji považuje za „hříšné potěšení“, ale opak je pravdou. Pravá průmyslově nezpracovaná čokoláda je bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek Celý text

Jak vybrat kvalitní čokoládu, aby nebyla hříšné potěšení, ale největší dar přírody2023-08-15T11:00:38+01:00

5 TOP receptů s lahůdkovým droždím a důvod, proč ho doma jíme každý den

Lahůdkové droždí je pro nás jednou z nejpoužívanějších a pro děti zároveň nejoblíbenějších potravin. Jsou to křehké sušené vločky neaktivního droždí plné vitamínů skupiny B, včetně B12, s příjemnou oříškovo-sýrovou chutí. Toto multifunkční dochucovadlo je tajemstvím všech těch našich lahodných salátů, dresinků, pomazánek, quinoi Celý text

5 TOP receptů s lahůdkovým droždím a důvod, proč ho doma jíme každý den2023-06-06T13:30:59+01:00
Přejít nahoru