Green variace z divoké rýže (nerýže) z Kanady – recept z RAWCHA restaurace

Tento recept jsme získali od zakladatele restaurace Rawcha Tomáše Vonáška. Jakmile jsem tuhle speciální úpravu naklíčené rýže od něj ochutnali, tak jsme celá rodina získali závislost na zelených spirulinových receptech, které začaly vznikat a obohatili náš jídelníček a staly se našimi základními pokrmy.

O divoké rýži

Divoká rýže má poněkud zavádějící název, z botanického hlediska se nejedná o rýži, ale o travinu příbuznou s rýží. Divoká rýže přirozeně roste v mělkých vodách kanadských jezer, kde se sklízí ručně přímo z kánoí. Semínka se setřásají dřevěnými nástroji do kánoe, ta která spadnou do vody na jaře vyklíčí a vyrostou. Díky rostoucí popularitě se nyní divoká rýže v Kanadě také pěstuje na přírodních vodních plochách.

Divoká rýže je bohatá na bílkoviny, aminokyselinu lysin a vlákninu. Neobsahuje lepek a je vhodná pro celiaky. Je dobrým zdrojem vitaminů skupiny B. Divokou rýži vaříme podobně jako hnědou rýži a používáme ji k dochucení salátů nebo namíchanou s hnědou rýží. Divokou rýži můžete i nevařit a nechat namočenou ve vodě a ona během 1 – 2 dnů krásně změkne a jakoby se otevře.

Ingredience:

  • 150 gramů divoké bio rýže z kanady
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 – 2 polévkové lžíce BIO a RAW spiruliny
  • himalájská sůl

Postup:

Divokou rýži namočte do vody a nechejte cca 1 – 2 dny ponořenou ve vodě při pokojové teplotě. Do té doby než změkne a otevře se. Uvidíte takové její bílé části stejně jako na videu. Poté vodu slijte. Rýži vložte do mísy, přidejte olej, sůl a spirulinu a pořádně zamíchejte. Divoká rýže je úžasná třeba s avokádem, které stačí nakrájet, posolit a zakápnout citronem.


Můj mixér

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.


Nejprodávanější na Love of Raw

  • Profesionální mixér do domácnosti, RAW restaurací a fresh barů. Nejlepší mixér na přípravu RAW stravy.
  • Výkonný šnekový odšťavňovač s extra velkým plnícím otvorem. Načerpejte energii a vitamíny ze štáv z ovoce, zeleniny i bylin.

  • Sleva!

    Bali RAW recepty – ty nejlepší dobroty z tropického ostrova

    Original price was: 970.00 Kč.Current price is: 490.00 Kč.
    Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich. 
    Přidat do košíku Detaily
2019-08-26T11:30:17+01:00
Přejít nahoru