K tomuto receptu mě inspirovala kuchařka Katka Kultová. Recept stojí na podobném základu jako ten její, jen jsem jednu ingredienci ubrala, zaměnila mandle za kešu a nastavila si poměry kyselosti a slanosti tak, jak je to za mě úplně nejdokonalejší. Pokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept.
Koprovo-petrželové pesto
Course: Hlavní jídlo, snídaněCuisine: VeganPokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept.
Ingredience na 2-4 porce
3 vaničky kopru
2 svazky hladkolisté petržele
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce jablečného octa
1 lžička himálajské soli
Postup
- Petržel a kopr omyjte vodou a nechte okapat.
- Vložte byliny do mixéru, přidejte sůl a jablečný ocet a za pomocí šťouchadla umixujte první část pesta.
- Až budete mít byliny rozmixované do hladkého krému, přidejte kešu a česnek a mixujte do doby než se vám vytvoří hutnější verze pesta.
- Pesto můžete použít na chleba nebo jej zamíchat do uvařené rýže, jáhel, pohanky nebo třeba nudlí a obilovinu tímto způsobem ochutit.
Poznámky
- Pesto vám v lednici vydrží klidně i týden. Jen je potřeba vždy ve skleničce pesto zarovnat a nalít na něj tenkou vrstvu olivového oleje.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.