Koprovo-petrželové pesto

K tomuto receptu mě inspirovala kuchařka Katka Kultová. Recept stojí na podobném základu jako ten její, jen jsem jednu ingredienci ubrala, zaměnila mandle za kešu a nastavila si poměry kyselosti a slanosti tak, jak je to za mě úplně nejdokonalejší. Pokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept.

Koprovo-petrželové pesto

Recipe by Zuzka NoahCourse: Hlavní jídlo, snídaněCuisine: Vegan

Pokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept.

Ingredience na 2-4 porce

  • 3 vaničky kopru

  • 2 svazky hladkolisté petržele

  • 2 stroužky česneku

  • 1 polévková lžíce jablečného octa 

  • 1 lžička himálajské soli

Postup

  • Petržel a kopr omyjte vodou a nechte okapat.
  • Vložte byliny do mixéru, přidejte sůl a jablečný ocet a za pomocí šťouchadla umixujte první část pesta.
  • Až budete mít byliny rozmixované do hladkého krému, přidejte kešu a česnek a mixujte do doby než se vám vytvoří hutnější verze pesta.
  • Pesto můžete použít na chleba nebo jej zamíchat do uvařené rýže, jáhel, pohanky nebo třeba nudlí a obilovinu tímto způsobem ochutit.

Poznámky

  • Pesto vám v lednici vydrží klidně i týden. Jen je potřeba vždy ve skleničce pesto zarovnat a nalít na něj tenkou vrstvu olivového oleje.

Můj mixér

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.


Nejprodávanější na Love of Raw

 

2023-05-30T13:52:54+01:00
Přejít nahoru