LÁMANÁ ČOKOLÁDA
Love of Raw

Ochutnejte tu nejlepší RAW čokoládu
a rovnou si ji začněte sami vyrábět

Co když se z vyrábění čokolády
stane zážitek?

Co když jedení čokolády proměníte v rituál? Co když je čokoláda skutečně zdravá a prospěšná pro vaše tělo?

Objednejte si lámanou čokoládu Love of Raw na e-shopu Vitalvibe.

S kupónem LOVE navíc získáte 7% slevu na první objednávku. Můžete tak ochutnat cokoliv z těch nejkvalitnějších surovin na Vitalvibe.

Běžná cena je 199 Kč za 125 g a 359 Kč za 250 g.

Tahle receptura na lámanou čokoládu se stala mezi fanoušky Love of Raw natolik oblíbená, že jsme se rozhodli ji začít vyrábět. Zařadili jsme ji do sortimentu našeho e-shopu Vitalvibe a připravili balíček, díky kterému si ji budete moct vyrobit sami.

Naše čokoláda je ručně vyráběná a přesnou recepturu najdete na balíčku. Receptura je navíc tak jednoduchá, že ji zvládne každý. Udělejte si z výroby čokolády rituál a zamilujte se do tvoření čokolády na milión způsobů.

Na výrobě se sama podílím společně s mým čokoládovým týmem, což jsou moje blízké kamarádky, se kterými tvoření čokolády prostě milujeme a ohromně nás celý proces baví a naplňuje. A tak tuhle čokoládu většinou tvoříme v silných úplňkových či novoluňských dnech s vekou radostí a nadšením.

Ochutnejte, inspirujte se a pak si ji vyrobte dle vaší fantazie z těch nejlepších surovin, které na trhu objevíte. Čím kvalitnější suroviny budou, tím své tělo lépe vyživíte. Taková čokoláda, pak dodá tělu mnoho energie, vitamínů a minerálů a jen tak lehce se jí nepřejíte, protože stačí opravdu pár kousků, aby vás zasytila.

Přeji vám dobrou chuť, mnoho radostného tvoření a dokonalých vlastních receptur! :-)

Moje lámaná čokoláda

V čem je jiná?

  • je ručně vyráběná a na její výrobě se sama podílím
  • je vyrobena z těch nejkvalitnějších a nejlahodnějších surovin, které jsem na trhu objevila
  • všechny suroviny kromě špetky himalájské soli jsou v bio kvalitě, takže sice nemá bio certifikaci, ale je v tomto poctivá a pravdivá
  • čokoláda je tvořená a balená před úplňkem
  • obsahuje přesnou a jednoduchou recepturou na zadní straně balíčku. Recepturu totiž tajit nechci. Naopak!
  • je tvořena s cílem vás inspirovat k tvoření vlastních božských čokolád
  • je vyrobená s radostí, nadšením a láskou. Opravdu!
  • jednoduše miluju to, co dělám a vím, že se čokoláda dostane ke všem, které má podpořit a přinést jim do života jiný způsob mlsání
  • skrze tuto čokoládu vás chci naučit čokoládu také tvořit. Protože vím, že když ochutnáte, rozhodnete se udělat i nějakou vlastní.

Spustila jsem čokoládovou tsunami na FB i Instagramu

Miluju tento recept, a tak jsem ho natočila. Vy jste jej začali skutečně zkoušet a šířit dál. Recept má teď více než sto tisíc zhlédnutí! Začali jste čokoládu vyrábět a dokonce ji rozdávat i jako dárek. Strhla se vlna a pak tsunami a já si řekla, že to má smysl, že ji začneme vyrábět a budeme inspirovat další a další.

Protože když ochutnáte, tak vám zaručuju, že si začnete svoji čokoládu vyrábět i doma a do tvoření svých vlastních receptur se zamilujete.

Recept jsem vyladila tak, že vám teď vyjde přesně na tvar plechu do trouby a vyrobíte si tak čokoládu o minimálně 640 gramech. Na 645 gramů čokolády potřebujete jen 125 gramů kakaového másla a 80 gramů kakaového prášku. Další ingredience už najdete přímo v receptu.

Naším cílem je naučit vás vyrábět svou vlastní čokoládu

Takže ochutnejte, ať víte, co je možné z několika surovin vyrobit a jak moc dokonale může taková čokoláda chutnat. Recept si pak můžete upravit dle vlastní fantazie. A to je na tom to nejlepší.

Tahle čokoláda vás vyživí, podpoří, dodá energii a bude vám stačit pár kousků, aby vás přešla chuť na jiné sladkosti.

Jak to vzniklo? Čokoláda na milion způsobů

Vyzkoušela jsem desítky receptů na čokoládu a pak přišla tato receptura, kterou jsem se inspirovala na Bali. Dokonalý poměr kakaového másla a kakaového prášku s trošičkou kokosového nektaru, který čokoládu osladí tak akorát a nezmění její čokoládové tóny, a špetkou soli vytvořil opravdu dokonalou chuť čokolády. Stačí ji pak ochutit čímkoli, co máte rádi.

Pro mě zvítězila kombinace bio kešu ořechů, bio datlí. bio rozinek a drcených kakaových bobů oslazených kokosovým nektarem. Tohle složení má i lámaná čokoláda, kterou můžete ve Vitalvibe koupit.

Ale vy si můžete recept upravit podle sebe! A udělat si kokosovou, makovou, skořicovou, morušovou, levandulovou, perníčkovou, kávovou… JAKOUKOLI

Dokonalé. Jednoduché, výživné a úžasné.

ŽÁDNÉ ČOKOLÁDOVÉ FORMY, potřebujete jen pečící papír, plech a chuť vyzkoušet něco nového.

Miluju tvoření čokolády a tuhle čokoládovou směs můžete použít i na tvorbu pralinek.

Čokoláda jako rituál nebo jako dárek 

Jak si udělat z tvoření čokolády rituál?

  1. Zvolte si speciální datum a čas. K tvoření čokolády můžete využít zajímavé dny se silnou energií, jako třeba úplňky či novoluní.
  2. Připravte si místo. Udělejte si pro výrobu čokolády pěkný prostor, vyzdobte si jej a udělejte si malý oltářek, na který můžete vložit váš sepsaný záměr, ozdobit květinami či lístky, šiškami nebo čímkoli z přírody. Zapalte svíčky, vonnou tyčinku, pusťte si oblíbenou hudbu. Prostě cokoli, co vám pomůže se zklidnit a naladit na tvoření čokolády a přítomnost.
  3. Zvolte si záměr nebo si užijte tvoření v plné přítomnosti. Pro tvoření čokolády můžete vyslovit nějaký záměr buď nahlas nebo jen v duchu. Záměreme může být opravdu cokoli. Může to být vaše přání nebo něco, co si voláte do života anebo si jen užijte tvoření čokolády a udělejte si se samotného tvoření meditaci.
  4. Buďte tady a teď a tvořte.
  5. Užívejte si každou část přípravy receptu.
  6. Vzniklou čokoládu pak můžete zabalit do originální krabičky, papíru, balíčku, plechovky či skleničky a dát ji někomu jako dárek nebo si ji nechat a postupně ji ujídat k vašemu oblíbenému kafíčku, čajíčku či chvilce, která je jen a jen pro vás.
  7. Čokoládu se pak snažte jíst co nejvíc vědomě.

Vědomé jedení čokolády

U vědomého jezení jde o to, abyste co nejvíce zpomalili a jídlo vnímali co nejvíce smysly. Vědomé jedení čokolády může vypadat tak, že si vezmete kousek čokolády a přivoníte k ní. Uvědomíte si, že vůbec nějakou čokoládu držíte v ruce, pak si užijete její vůni, kterou můžete vnímat tak dlouho, jak to vydržíte.

A pak si kousíček ukousnete. Zavřete oči a čokoládu máte v puse co nejdéle. Celou tu dobu vnímáte chuť čokolády. Až čokoládu dokonale rozmělníte a rozkoušete, mějte ji v puse tak dlouho, dokud vás to ještě baví, a poté si můžete dát další kousek. Zkuste tedy při každém ochutnávání čokolády zpomalovat a ještě více vychutnávat. A když se to naučíte s čokoládou, můžete tímto způsobem jíst každé jídlo. Jedení je prostě každodenní praxe přítomnosti a zpomalení.

Ochutnejte, inspirujte se a pak začněte čokoládu vyrábět sami

Chcete rovnou balíček se vším, co k výrobě potřebujete? Máme!

Všechny ingredience najdete u nás v e-shopu, včetně toho nejvoňavějšího kakaového másla. Součástí balíčku je i hluboké rozehřívadlo na kakaové máslo přesně na množství, které je v receptu. Tedy na jeden celý plech.