Ovocné ledové smoothie se slzovkou

Osvěžující a syté zároveň. Léčivá slzovka vařená v kokosovém mléce zalitá ovocným smoothie s macou je naprosto dokonalým dezertem a hodí se na víkendovou snídani, nebo den, kdy si můžete dopřát více času na vychutnání.

Kombinace jahod a broskve hezky vyvažuje chutě, řiďte se ale podle sezóny. Použít můžete i ovoce mražené a uchované z léta. K jemné slzovce se bude hodit kontrastnější chuť a trochu kyselosti. Maca smoothie přidá karamelovou chuť a hromadu živin, stejně tak chia, která obsahují zdravé tuky a pomohou smoothie zahustit.


Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová. Více se o ní dočtete pod receptem.

Protože jsem z jejích nápadů naprosto nadšená, chtěla jsem alespoň několik receptů ukázat i vám na Love of Raw. Berte to jako upoutávku na všechny další vynikající rostlinné recepty, které jsme nafotili. Postupně vychází na webu Vitalvibe :-)

Ovocné ledové smoothie se slzovkou

Recipe by Kateřina KultováCourse: Breakfast, Kaše, DessertCuisine: Vegan
Porce

1

porce
Čas přípravy

5

minutes
Čas vaření

45

minutes
Celkový čas

50

minutes

Osvěžující a syté zároveň. Léčivá slzovka vařená v kokosovém mléce zalitá ovocným smoothie s macou je naprosto dokonalým dezertem a hodí se na víkendovou snídani, nebo den, kdy si můžete dopřát více času na vychutnání.

Ingredience na 1 porci

  • Smoothie
  • 5 jahod

  • ½ broskve

  • lžička maca prášku

  • lžička chia semínek

  • 100 ml vody

  • Slzovka
  • 50 g slzovky

  • 30 g kokosového mléka

  • mletá vanilka

  • špetka soli

Postup

  • Slzovku propláchněte, zalijte 300 ml vody, přidejte špetku soli a kokosové mléko. Přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a nechte na mírném plameni probublávat 40 minut.  
  • Mezitím si můžete připravit smoothie. Všechny ingredience rozmixujte do hladka a dejte vychladit.
  • Zkontrolujte konzistenci slzovky. Měla by zůstat pevná, ale dostatečně měkká na skousnutí. Přidejte vanilku a případně více kokosového mléka podle chuti.
  • Do hlubokého talíře vlijte smoothie, do středu vložte slzovku, ozdobte kousky jahod a goji, kakaovými niby a servírujte.

Poznámky

  • Slzovka obecná je přirozeně bezlepková tropická obilnina, také se jí říká Jobovy slzy. V čínské medicíně používá jako silný antioxidant a prostředek, který pomáhá organismu vylučovat z těla nežádoucí usazeniny.

Autorka: Kateřina Kultová

kuchařka a velká milovnice přírody, tvůrkyně originálních rostlinných receptů

blank

Už téměř před 15 lety mě zájem o etické stravování přivedl na cestu, na které jsem objevila svoji zatím největší vášeň- vaření, sbírání bylin a plodů v přírodě a sdílení těchto prožitků s lidmi. 

Prostor k tvoření jsem dostala v Brně v kavárně Skog, později jsem se učila v Londýnské restauraci Wulf and Lamb a radost z fermentování ve mě zažehla Pražská Etapa, kde jsem vařila až do nedávna. Nyní se věnuji vaření na retreatech a různých vzdělávacích akcích jako potulná kuchařka a vytvářím pro lidi osobní zážitek a skrze něj nový pohled na jídlo. 

Svoji inspiraci získávám nejvíce v přírodě a díky vaření nacházím propojení s přírodou jiným novým způsobem. Je pro mě velmi důležitý respekt k přírodě a energii vložené do surovin. Ten projevuji hlavně využitím celé suroviny a neplýtváním jídlem. Myšlenka zero waste je koncept nového zamýšlení se nad jídlem, kdy i „odpad” může získat jedinečné využití a význam.

Ve Vitalvibe pro vás tvořím recepty plné zeleniny a superpotravin pro každodenní i sváteční příležitosti.

Další recepty postupně najdete na webu Vitalvibe.


Můj mixér

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.


Nejprodávanější na Love of Raw

 

2022-11-10T16:30:47+01:00
Přejít nahoru