Makové knedlíky se švestkami (Preview)

 

 

Ingredience na těsto:
150 g nepomletého máku
200 g zlatého BIO lněného semínka
1–3 polévkové lžíce medu na doslazení těsta dle chuti
troška vody na slepení těsta

Ingredience na posypku:

150 g strouhaného kokosu

Raw máslo:

2 polévkové lžíce kokosového oleje smíchejte s jednou lžící medu a míchejte do té doby, než se obě ingredience spojí a vytvoří krásnou nažloutlou polevu podobnou máslu.

Postup:
Mák společně s kokosem mixujte v blenderu do doby, než se uvolní tuk a směs začne vlhnout. Vzniklou směs nasypte do mísy, přidejte trošku vody a med dle toho, jak chcete, aby bylo těsto sladké.
Vyhněťte těsto a tím pak obalte půlky nebo celé vypeckované švestky a vytvarujte knedlíky. Na závěr je posypte jemně rozmixovaným kokosem místo cukru a zalijte je RAW máslem.

Zpět na: Kurz přípravy hlavních RAW jídel (ukázka)
Přejít nahoru