Špagety s mandlovou omáčkou (Preview)

Ingredience:

1 salátová okurka
1/2 zralého avokáda
1 vrchovatá lžička BIO a RAW mandlového másla (VITALVIBE)
stroužek česneku (lze vynechat)
pár kapek citrónu
1 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
troška pitné vody (cca 2 polévkové lžíce studené či vlažné vody)
nerafinovaná sůl – mořská, himalájská, keltská  (VITALVIBE)

Kuchyňský pomocník:
Spiralizér (VITALVIBE)

Postup:

Z okurky vytvoříme špagety pomocí spiralizéru (VITALVIBE) a vložíme do misky. Bokem si připravíme omáčku – do mixéru či misky si dáme půlku zralého avokáda, mandlové máslo, vodu, česnek a případně trošinku nerafinované soli. Rozmixujeme nebo pořádně rozmačkáme a rozmícháme. Omáčku nalejeme na okurkové špagety, lehce promícháme a naservírujeme na čistý talíř. V teplých měsících chutná výborně za pokojové teploty, v zimě můžete dát chvíli na topení nebo opatrně nahřát nad hrncem. Max. do 42 °C. Pokud Vám v zimě bývá hodně zima, tak můžete v těchto chladných obdobích dodat do omáčky navíc chilli, kayenského pepře nebo kurkumy, případně o stroužek česneku více. Toto vše má zahřívací efekt.

Zpět na: Kurz přípravy hlavních RAW jídel (ukázka)
Přejít nahoru