Sýr z mandlí, který můžete vytvořit na mnoho způsobů. Já jsem přidala česnek a čerstvé bylinky, ale vy si jej můžete připravit třeba s paprikou, kmínem, kari či jiným kořením, které máte rádi. Každopádně je zaručené, že vždy bude výborný.
Ingredience:
- 250 g namočených BIO a RAW loupaných mandlí
- 2 lžíce BIO hořčice
- 3 stroužky česneku
- 20 gramů lahůdkového droždí
- velká hrst čerstvých bylin (tymián)
- šťáva z 1 citronu
- 150 g irského mechu (pomixovaného)
- himalájská sůl
Postup:
Irský mech několikrát propláchneme (6x), aby se zbavil soli. Poté ho namočíme na 10 hodin do mísy s vodou. Zvětší až 10x svůj objem. Scedíme ho, dáme do mixéru s troškou vody a rozmixujeme ho na jemný krém. Dáme do mísy.
Namočíme mandle na 8 hodin a oloupeme je.
Všechny ingredience bez mechu dáme do mixéru a rozmixujeme na jemný sýr. Poté přidáme mech a znovu rozmixujeme s pomocí šťouchadla, aby se hmota spojila.
Sýr je hotový a můžeme ho namazat na domácí kváskový chléb, plátky zeleniny, RAW chlebíčky, krekry atp. Zbylý sýr uchováváme v lednici.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
-
Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.