Tento recept vychází z jednoho z mých nejznámějších receptů na domácí raw lámanou čokoládu. Tato verze je vyladěná více do mléčné čokolády a je trošku sladší. Čokoláda je díky sušenému kokosovému mléku měkoučká, tak si ji vychutnejte :-)
Původní recept se rozšířil mezi tisíce lidí a my jsme se pak rozhodli, že začneme lámanou čokoládu vyrábět a budeme inspirovat další a další. Čokoládu vyrábíme za úplňku či novoluní a nabízíme ji přes naši rodinnou firmu Vitalvibe, ze které pochází většina surovin v té nejvyšší kvalitě z mých receptů.
Na balíčku najdete přesnou recepturu, abyste si mohli recept připomenout a vyrábět si čokoládu doma na mnoho nejrůznějších variant. Protože když ochutnáte, zaručuju vám, že si začnete svoji čokoládu vyrábět i doma a do tvoření svých vlastních receptur se zamilujete. Čokoládu si od nás tedy můžete objednat pro sebe i jako dárek.
Navíc jsme ve Vitalvibe připravili výhodný balíček se všemi surovinami, které potřebujete k výrobě. S kódem LOVE vás čeká ještě speciální 7% sleva na první objednávku :-)
Mléčná lámaná RAW čokoláda
Course: Dezerty, ReceptyCuisine: RAW, vegan20
minutesIngredience
125 g kakaového másla
80 g kakaového prášku
50 g sušeného kokosové mléka (používám značku Wild and Coco)
35 ml kokosového nektaru
200 g bio datlí
200 g bio lískových ořechů
Postup
- Rozehřejte kakaové máslo ve vodní lázni.
- Jakmile je kakaové máslo roztavené, přidejte kakaový prášek, kokosový nektar a kokosové mléko.
- Mícháním vytvořte tekutou čokoládu.
- Položte na plech pečící papír a nalijte na něj celý objem čokolády tak, aby se rozprostřela na většinu plechu.
- Nasypte na čokoládu nasekané lískové oříšky, nakrájené datle, drcené kakaové boby (budou v čokoládě krásně křupat), či jiné ingredience, které máte rádi. Vyzkoušet můžete i lyofilizované ovoce. Případně i čerstvé, pokud budete čokoládu jíst hned.
- Nechte čokoládu zhruba 15 minut ztuhnout v chladu.
- Čokoládu nalámejte. Uchovávejte ideálně ve skleněné nádobě v lednici.
Video
Poznámky
- INSPIRACE: Místo datlí, kakaových drcených bobů a kešu můžete použít cokoli, co máte v čokoládě rádi vy. Skvělá je i s lískovými ořechy, mandlemi, strouhaným kokosem, skořicí, rozinkami, arašídy prostě s čímkoli. Kombinaci, kterou vidíte v receptu, máme ale nejraději.
- Používám sušené kokosové mléko od přátel z Wild & Coco. Domluvila jsem pro vás bonus a slevu na první objednávku, vše se dočtete u mě na blogu.
- BALÍČEK PRO VÝROBU: S Vitalvibe jsme speciálně pro vás připravili výhodný balíček se vším, co pro výrobu lámané čokolády potřebujete (krom kokosového mléka). Pokud u Vitalvibe nakupujete poprvé, použijte v pokladně kupón LOVE pro 7% slevu. :-)
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.