Paprikový sýr, který má díky použitému psylliu konzistenci taveného sýru. Můžete ho tak namazat skoro na cokoliv, co vás napadne :-)
Ingredience:
- 200 gramů BIO a RAW kešu
(ano, existují i RAW kešu ořechy, které jsou ručně sbírané a které vás okouzlí svojí smetanovou chutí, koupíte je na VITALVIBE) - 2 červené papriky
- 2 – 3 lžíce BIO hořtice
- 1 čajová lžička kuliček 4 barevného pepře
- 2 červené cibule
- 3 cm čerstvého křenu (může a nemusí být)
- 3 lžíce psyllia (čistá vláknina – používám Dr.Popov)
- 30 ml za studena lisovaného olivového oleje (doporučuji MINERVU)
- šťáva z jednoho citrónu
- růžová himalájská sůl
Postup:
Do mixéru vložte všechny ingredience kromě psyllia a rozmixujte do krému, ochutnejte a dochuťte dle vaší chuti přidáním soli, citrónu či hořčice.
Až budete s chutí spokojení tak přidejte 3 polévkové lžíce psyllia a pořádně rozmixujte. Psyllium asi do 10 minut zvětší mnohokrát objem a nasaje krém, takže krém se změní v konzistenci taveného sýra.
Poté je sýr připraven ke konzumaci a můžete si jej namazat na zeleninu, chleba nebo jíst jen tak samotný :)
Tip:
Přidejte oblíbené nakrájené bylinky či pažitku.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.