Vzpomínka na mé dětsví:) Vláčná, hebká, krémová, jemná a ještě kokosovější verze tradiční Bounty. Tohle prostě musíte zkusit:)

Ingredience na RAW bounty

100 gramů strouhaného kokosu – nemixuje se
200 gramů dužiny z mladého kokosu a dalších 100 gramů strouhaného kokosu  – mixuje se
6 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
1 a více polévkových lžíc medu – dle toho, jak chcete mít těsto sladké

Ingredience na čokoládovou polevu

5 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
5 polévkových lžic BIO a RAW kakaového prášku
2 polévkové lžíce BIO kokosového cukru nebo medu

Postup:

  • V mixéru pomixujte 100 gramů strouhaného kokosu s dužinou z mladého kokosu (www.mladykokos.cz) do krémovité konzistence.
  • Vzniklou směs vložte do mísy, přidejte 100 gramů nepomixovaného strouhaného kokosu a 6 polévkových lžic kokosového oleje.
  • Pokud byste měli ne příliš vysušený strouhaný kokos, nemusí být potřeba plná dávka oleje. Pokud budete mít strouhaný kokos s nízkým obsahem oleje (tedy přesušený), tak může být potřeba o pár lžic oleje navíc.
  • Vzniklá směs nemusí jít zcela jednoznačně spojit, takže i když by se trošku rozpadala, tak zkuste vytvořit zhruba 2 cm placku, kterou tvarujte na prkýnku obaleným průhlednou folíí.
  • Až budete mít základ Bounty vytvořený, tak dejde placku na prkýnku do mrazáku cca na 1 hodinu. Placka vám krásně ztuhne, i když byla před tím drobivější.
  • Po vytažení ji polijte připravenou čokoládovou polevou a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Poté již můžete konzumovat nebo ji uchovávat v lednici či nechat v mrazáku a použít ji třeba na nějakou oslavu.
  • Čokoládovou polevu si vytvoříte jednoduše a to smícháním všech ingrediencí v receptu.

Další kokosové recepty, zajímavé informace a video o unikátnosti MLADÝCH KOKOSŮ najdete v mém článku zde: Moje kokosové tajemství a 5 mých nejlepších kokosových RAW receptů

MŮJ MIXÉR:

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma