Objevte recepty na zdravé snídaně, hlavní jídla i dezerty.
Budete překvapení, jak málo surovin stačí k dokonalým pokrmům.
Jáhlovo-maková kaše s pomerančovou kůrou a horkými švestkami
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Řepový kečup
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Ovocné ledové smoothie se slzovkou
Osvěžující a syté zároveň. Léčivá slzovka vařená v kokosovém mléce zalitá ovocným smoothie s macou je naprosto dokonalým dezertem a hodí se na víkendovou snídani, nebo den, kdy si můžete dopřát více času na vychutnání.
Dýňová kaše z hnědé rýže s chai kořením
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Kakaová krupicová kaše z jednozrnky
Taky jste jako malí milovali krupicovou kaši? A taky ji milujete pořád? Klasická z pšeničné krupičky je ale výživově chudá. Já ji dělám z jednozrnky – nešlechtěné nejstarší původní odrůdy pšenice, která je mnohem výživnější a čerstvě namletá obsahuje vysoký obsah antioxidantů. Obsahuje také nižší obsah lepku oproti ostatním vyšlechtěným odrůdám.
Fenyklovo-okurkový salát s černou čočkou, konopnými semínky a spirulinovým dresinkem
Okurka v létě osvěží, ochladí a vyživí tělo. Po zbytek roku se hodí jako doplněk k výrazným a pálivým jídlům pro vyrovnání horkosti. S voňavým fenyklem a krémovým výživným dresinkem tvoří skvělou kombinaci.
Salát z čerstvé dýně s chimichurri, rukolou, bílými fazolemi a semínkovými hrudkami s goji
Tento salát pro mě vyjadřuje babí léto. Ještě se držíme osvěžujících kombinací a zároveň nás vtahuje komfort podzimu. Dýňovou sezónu vyhlížím už od léta, a tak vám chci tentokrát představit toto neobvyklé pojetí dýně. Svěží a chuťově výrazný salát vás překvapí a dost možná se stane vaší novou podzimní závislostí. Ve spojení s chimichurri se stává naprostou chuťovou i vitamínovou bombou.
Quinoa salát s řepou a švestkami, tofu fetou a rukolou
Salát plný temných barev a sladkosti z řepy a kokosu vyvážený pikantností rukoly a kyselostí jablečného octu. Dokonalý na pozdní léto a podzimní dny, kdy si tělo říká o sladké chutě a vyživení.
Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí
Brokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit. Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.
Pečené ředkvičky s pestem
Ředkvičky jsou esencí jara. Stejně tak zelená barva, která symbolizuje nový život. Toto jídlo je jarní kombinace ze známých surovin, avšak v neobvyklém provedení. Pár jednoduchých kroků a super výživná snídaně, večeře, nebo pohoštění pro návštěvu je na světě. Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová.
Zelené pesto – univerzální recept
Pesto je dokonalý koncept! Naházet do mixéru všechny zelenosti, co přijdou pod ruku, zapojit úžasná semínka, kvalitní olej a za pár minut je velmi univerzální pochoutka na světě.
Velké obědové saláty – základní recept a další inspirace
Saláty často tvoří naše hlavní jídlo dne. Milujeme kombinovat v nich různé chutě, vyhovuje nám jejich jednoduchá příprava a přitom nás dokonale zasytí a dodají spoustu živin. Mám pro vás základní recept, pár tipů pro inspiraci i několik videoreceptů.
Lískooříškové vánoční cookies
Jeden z mých receptů na vánoční RAW cukroví, které jste si u mě mohli objednat. Tyto jednoduché sušenky skvěle chutnají a zvládne je připravit každý.
Nejjednodušší chia pudink
Výživný a jednoduchý recept z chia semínek, který si můžete udělat na snídani, svačinu nebo připravit jako dezert.