Salát s kimchi a slzovkou

Poté, co jsem objevila a ochutnala slzovku, tak mě okamžite napadlo její využití do salátů a její ochucení speciálním a jednoduchým způsobem, který budete milovat. Pokud hledáte zajímavou superfoods a ještě k tomu se skvělým účinkem pro krásnou a zdravou pleť, tak to je ona.

Salát s kimchi a slzovkou2023-05-30T14:00:36+01:00

Koprovo-petrželové pesto

Pokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept. Hodí se na chleba, do salátů, těstovin nebo rýže.

Koprovo-petrželové pesto2023-05-30T13:52:54+01:00

Tofu „míchaná vajíčka” (vegan)

Chtěla jsem vytvořit konzistenci, která bude doopravdy připomínat míchaná vajíčka. A věřím, že se mi to dost povedlo. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

Tofu „míchaná vajíčka” (vegan)2023-05-30T14:14:42+01:00

Chlebík s mačkanou dýní, hořčicí, pečeným zelím, jablky a lískovými ořechy

Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.

Chlebík s mačkanou dýní, hořčicí, pečeným zelím, jablky a lískovými ořechy2023-02-05T17:56:06+01:00

Řepový kečup

Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.

Řepový kečup2023-02-05T17:15:15+01:00

Salát z čerstvé dýně s chimichurri, rukolou, bílými fazolemi a semínkovými hrudkami s goji

Tento salát pro mě vyjadřuje babí léto. Ještě se držíme osvěžujících kombinací a zároveň nás vtahuje komfort podzimu. Dýňovou sezónu vyhlížím už od léta, a tak vám chci tentokrát představit toto neobvyklé pojetí dýně. Svěží a chuťově výrazný salát vás překvapí a dost možná se stane vaší novou podzimní závislostí. Ve spojení s chimichurri se stává naprostou chuťovou i vitamínovou bombou.

Salát z čerstvé dýně s chimichurri, rukolou, bílými fazolemi a semínkovými hrudkami s goji2022-09-30T14:05:32+01:00

Quinoa salát s řepou a švestkami, tofu fetou a rukolou

Salát plný temných barev a sladkosti z řepy a kokosu vyvážený pikantností rukoly a kyselostí jablečného octu. Dokonalý na pozdní léto a podzimní dny, kdy si tělo říká o sladké chutě a vyživení.

Quinoa salát s řepou a švestkami, tofu fetou a rukolou2022-09-17T08:38:06+01:00

Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí

Brokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit. Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.

Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí2022-07-26T17:00:15+01:00

Pečené ředkvičky s pestem

Ředkvičky jsou esencí jara. Stejně tak zelená barva, která symbolizuje nový život. Toto jídlo je jarní kombinace ze známých surovin, avšak v neobvyklém provedení. Pár jednoduchých kroků a super výživná snídaně, večeře, nebo pohoštění pro návštěvu je na světě. Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová.

Pečené ředkvičky s pestem2022-05-24T09:27:57+01:00

RAW hummus

Varianta na raw hummus bez použití cizrny. Recept se hodí jako jedna z příloh k salátu či dalšímu jídlu. I tento recept je inspirován degustací raw hummusu na Bali. Celý text

RAW hummus2020-05-27T14:38:32+01:00

Quinoa s kysaným zelím – recept, který je jedním z našich základních jídel

Jedno z nejoblíbenějších jídel u nás doma, které jsme dělali celou zimu a podzim pořád dokola. Vyzkoušejte jej s raw tatarkou nebo vaším oblíbeným dresinkem. Pokud se vám podaří sehnat domácí kysané zelí, bude recept ještě vyladěnější. My jsme si celou zimu nechávali dovážet zelí od farmářů. Quinoa je Celý text

Quinoa s kysaným zelím – recept, který je jedním z našich základních jídel2020-06-09T16:05:55+01:00

RAW hranolky s kečupem

Pokud vás děti občas nenechají na pokoji, dokud nedostanou vytoužené hranolky s kečupem, zkuste jednou tuto zdravou RAW variantu z cukety. Najdete ho i v mé kuchařce Dětské RAW recepty, kterou si můžete zdarma stáhnout pod receptem :-) Celý text

RAW hranolky s kečupem2020-05-24T16:03:31+01:00

Meruňkové RAW knedlíky s máslem

Jeden z mých nejlepších a nejoblíbenějších RAW receptů, který jsem vymyslela v době, kdy rostly meruňky a já jsem měla chuť na ovocné knedlíky, které mi dělávala babička. A vznikla tato skvělá RAW varianta, kterou milují všichni moji známí. Celý text

Meruňkové RAW knedlíky s máslem2020-04-17T17:34:56+01:00

Makové knedlíky se švestkami

Úžasné RAW makové knedlíky se švestkami, které budou milovat nejen vaše děti. Najdete ho i v mé kuchařce Dětské RAW recepty, kterou si můžete zdarma stáhnout níže. Celý text

Makové knedlíky se švestkami2024-03-12T11:13:31+01:00

Mandlový sýr s čerstvými bylinkami a česnekem

Sýr z mandlí, který můžete vytvořit na mnoho způsobů. Já jsem přidala česnek a čerstvé bylinky, ale vy si jej můžete připravit třeba s paprikou, kmínem, kari či jiným kořením, které máte rádi. Každopádně je zaručené, že vždy bude výborný. Celý text

Mandlový sýr s čerstvými bylinkami a česnekem2019-11-20T16:32:37+01:00

Caesar RAW salát

Jeden z mých oblíbených salátů v raw variantě, který si vytvoříte během chvilky. Inspirovala mě Akasha restaurace na Bali, která je posatvena na konceptu living vibrant food. Celý text

Caesar RAW salát2019-11-14T19:06:15+01:00

Spirulinová quinoa

Jedna z našich nejoblíbenějších surovin – quinoa. Je bezlepková a ohromně výživná a my ji jíme na tisíc způsobů a kombinujeme ji s raw food ingrediencemi. Celý text

Spirulinová quinoa2019-11-14T19:02:18+01:00

Květák s mandlovou omáčkou

Recept, který jsem si přivezla z cest z Bali. Vyzkoušejte tuhle jednoduchou mandlovou omáčku a zalijte si s ní třeba květák nebo jinou oblíbenou zeleninu. Použít ji můžete i jako dresink na salát. Celý text

Květák s mandlovou omáčkou2019-09-11T15:01:27+01:00

Green variace z divoké rýže (nerýže) z Kanady – recept z RAWCHA restaurace

Tento recept jsme získali od zakladatele restaurace Rawcha Tomáše Vonáška. Jakmile jsem tuhle speciální úpravu naklíčené rýže od něj ochutnali, tak jsme celá rodina získali závislost na zelených spirulinových receptech, které začaly vznikat a obohatili náš jídelníček a staly se našimi základními pokrmy. Celý text

Green variace z divoké rýže (nerýže) z Kanady – recept z RAWCHA restaurace2019-08-26T11:30:17+01:00

Salát s tzatziky zálivkou

Jednoduchý a velice rychlý salát s mojí oblíbenou tzatziky zálivkou, kterou máte za pár vteřin hotovou. Pokud milujete kopr a česnek, tak vám bude rozhodně chutnat. Celý text

Salát s tzatziky zálivkou2019-05-04T16:07:03+01:00

Česnekové pikantní green nudle

Vyzkoušejte další variaci na úžasné zelené nudle, tentokrát o hodně výraznější než ta předchozí pro děti. Jestli máte rádi pálivé, určitě přidejte i chilli :-) Celý text

Česnekové pikantní green nudle2019-04-01T23:34:42+01:00
Přejít nahoru