Tento recept mě naučil jeden z mých učitelů živé stravy a je pro mě pokladem mezi saláty. Obsahuje ohromné množství petržele, která je takovou českou superfoods. Vyzkoušejte jej, protože tento salát dokáže být ohromně léčivý a ještě vám bude zaručeně chutnat. :-)
Ingredience
- 400 gramů hladkolisté petržele
- 6 jarních cibulek
- 4 rajčata
- 1 čajové lžička skořice
- 100 gramů bulguru
- šťáva z 3 citrónů
- himalájská sůl
- 80 ml olivového oleje
TIP: Pokud máte rozdrcenou sušenou mátu, tak tu použijte při přípravě naložených rajčat.
Postup:
Nakrájejte rajčata na kostičky a vložte do mísy. Poté je posypte troškou soli a skořice a nechejte 30 minut uležet. Dále si nakrájejte jarní cibulku na kolečka. Krájejte jenom po tu část jarní cibulky, která má bílou barvu. Nakrájenou cibulku vložte do další mísy a přidejte olivový olej, promíchejte a nechejte 30 minut odležet. Do další mísy nasypte bulgur a zalijte jej šťávou ze 2 -3 citrónů a vodou, tak aby v citrónové vodě plaval a nechtejte cca 40 minut nabobtnat a nasáknout. Po této době by měl být hezky měkoučký a připravený ke konzumaci.
Před podáváním salátu a po odležení všech ingrediencí dle tohoto postupu začněte krájet petržel způsobem jako vidíte na videu. Chytněte ji pevně do ruky a krájejte na jemno. Poté ji ještě hodně nadrobno dokrájejte nožem nebo speciálním krájedlem na byliny. Čím jemněji se vám to podaří, tím lépe. Jakmile budete mít petržel připravenou, vezměte velkou mísu, do které vložte petržel a všechny odleželé ingredience v mísách. Důkladně promíchejte a můžete podávat.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.