Recept na tyhle RAW perníčky patří mezi mé favority. Jsou hooooooodně kořeněné, voňavé a z těsta si jednoduše vykrojíte jakékoli tvary. A hlavně, těsto máte za minutku hotové. A pokud se vám nechce vykrajovat, tak si vytvořte třeba perníkové kuličky:)
Tento recept jsem vymyslela poté, co jsem se zamilovala do perníkového kořenÍ a unikátní skořice od SONNENTORU a vzpomněla jsem si na perníčky z dětství. Stoupla jsem si k mixéru a recept přišel a je dokonalý. Jsem na něj hrdá :) Pernáčky ochutnali i v SONNENTORU a moc jim chutnali :)
Ingredience:
- 300 gramů neloupaného sezamového semínka
- 4 polévkové lžíce RAW a BIO kakaového prášku
- 200 gramů datlí nebo datlové pasty
- 15 gramů perníkového koření SONNENTOR
- 10 gramů skořice SONNENTOR
Postup:
Všechny ingredience kromě datlí vložte do mixéru. Mixujte do té doby, dokud nebudete mít hladké těsto. Těsto pak vložte do nádoby a přidejte datlovou pastu nebo rozmixované datle s troškou vody. Pokud máte datle hodně měkké, tak stačí, když je vidličkou rozmačkáte a vytvoříte si datlovou pastu i bez mixéru.Těsto si položte na vál, který před použitím obalte folií, a vyválejte placku. Nejlepší je, když si dáte přes těsto folii a válíte těsto přes ni. Jakmile budete mít těsto vyválené, tak si vykrojte pomocí vykrajovátek vaše oblíbené perníčkové tvary. Perníčky pak dejte do lednice na hodinku ztuhnout a je hotovo :)
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.