Naprosto jednoduchá, rychlá, veganská, kokosová, vláčná a vlhká bábovka, kterou budete milovat. A můžete si ji dělat klidně na tisíc způsobů :)
Ingredience
- 400 gramů dužiny z mladého kokosu
(s kupónem RAWZUZKA máte u Wild&Coco 100 Kč slevu při nákupu nad 500 Kč) - 150 gramů datlí
- 60 ml BIO kokosového oleje
- 250 ml filrované vody
- 200 gramů pohanky lámanky nebo pohanky kroupy nebo ovesných vloček
- 60 – 100 gramů BIO kakaa (podle toho, jak moc chcete mít bábovku kakaovou)
- trošku kokosové či jiné mouky na vysypání formy na bábovku
Postup:
Nejdříve si rozmixujte kakaový prášek s pohankou či ovesnými vločkami. Pokud nemáte rádi pohanku, nemusíte se bát, že by byla v receptu cítit její specifická chuť. Když ji rozmixujete s kakaovým práškem, neucítíte ji vůbec. Některé pohanky jsou ale opravdu výborné i chuťově a záleží vždy na značce. Skvělá pohanka je od firmy BIO NEBIO nebo COUNTRY LIFE.
Kakaovou směs si nasypte do mísy. Poté vložte do mixéru kokosovou dužinu, datle, vodu a kokosový olej a umixujte krém, který nalijte do mísy ke kakaové směsi a umíchejte těstíčko. Připravte si formu na bábovku, vymažte ji kokosovým olejem a vysypte kokosovou moukou a nalijte do ní těsto. Pečte na 160 stupňů Celsia asi 45 – 60 minut.
Těsto můžete klidně upéct i ve formičkách na muffiny.
TIP: Do těsta můžete přidat třeba ještě 3 banány či jiné ovoce a bábovka bude mít ovocnou chuť. Nebo třeba pomletý mák, skořici, kardamon, vanilku či třeba karob. Každopádně se vám vždycky povede a bude báječná.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.