Veganské vláčné makové muffiny z krémového těsta, které je vytvořené hlavně z kokosové dužiny. Naučte se využít kokosovou dužinu třeba i k pečení :)
Ingredience na cca 14 muffinů nebo pár muffinů a makovou buchtu:
- 100 gramů BIO pohanky (doporučuji od Country life nebo BIO NEBIO – jejich pohanka je úžasná a navíc je pohanka bez tzv. pohankového ocasu)
- 300 gramů BIO nepomletého máku
- 250 gramů datlí
- 400 gramů dužiny z mladého kokosu
(s kupónem RAWZUZKA máte u Wild&Coco 100 Kč slevu při nákupu nad 500 Kč) - 150 ml vody
Postup:
Do mixéru vložte pohanku a mák a pořádně rozmixujte. Vzniklou směs vložte do mísy a do mixéru vložte kokosovou dužinu, vodu, datle a rozmixujte do krému, který pak nalijte do mísy k rozmixované pohance a máku a vytvořte tekutější a krémové těsto. Těsto ochutnejte a pokud byste jej chtěli sladší, tak doslaďte medem či dalšími datlemi, které si rozmixujte s troškou vody. Těsto pak dejte do formiček na muffiny a pokud vám nějaké zbude, využijte ho do formy na bábovku či na nějakou jinou buchtu. Pečte na 160 stupňů Celsia cca 50 minut.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.