Tento recept jsem natočila společně s Missue, je totiž její, ale je natolik výborný, že jsem se rozhodla jej vám natočit pro další vánoční inspirace právě s ní :)

Ingredience:

  • 300 gramů vlašských ořechů
  • 60 gramů kokosového cukru
  • 25 gramů agávového sirupu
  • 2 lžičky skořice
  • špetka soli

Náplň:

  • 90 gramů čerstvých datlí
  • 50 gramů kešu nebo kokosové dužiny
  • 1 lžíce kakaového másla
  • šťáva z půlky pomeranče
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 lžíce kokosového cukru

Postup:

Vlašské ořechy mixujeme tak dlouho, dokud nepustí trochu oleje a nezačnou se lepit. Můžete použít vysokorychlostní mixer nebo food processor. Tuto lepivou, ale zatím ne zcela kompaktní hmotu přendáme do misky a přidáme k ní ostatní suroviny.

Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme tenký plát. Vykrajujeme malá kolečka (těsto je opravdu křehké, proto doporučuji co nejmenší jednoduché tvary) a sušíme 24 hod na 42°C.

Dále si připravíme suroviny na náplň a rozmixujeme je na hustý, hladký krém a opatrně jím slepíme již usušená kolečka. Kolečka si můžete ještě ozdobit raw čokoládovou polevou a to tak, že si kolečka vyskládáte těsně vedle sebe a polijete je čokoládou klidně pomocí lžíce.

TIP:

Těsto je poměrně lepivé a drolící se, doporučuji ho rozválet mezi potravinářskou fólií tak, jak to vidíte na videu.


vanocni_raw_hostina_cover_small

za 290 Kč


MŮJ MIXÉR:

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.