Vánoční RAW cukroví: Moje výjimečná kokosová roláda – KOKOSOLÁDA

Miluju kokos ve všech jeho podobách a tento recept je totálně kokosový a neskutečně dobrý. Vyzkoušejte tuto kokosoládu nejen na Vánoce. A zkusit si můžete i kávovou verzi. Tato dvojbarevná kokosová roláda je jedním z mých nejoblíběnjších kokosových receptů a navíc je velmi jednoduchá a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Takže pokud máte doma kokos, tak vám to skoro bude stačit :-)

Ingredience na tmavou (kokosovo-kávovou) vrstvu:

  • 150 g zlatého lněného semínka
  • 240 g BIO strouhaného kokosu
  • 4-6 lžic medu nebo jiného sladidla
  • 6 polévkových lžic uvařené kávy (pokud chcete čistě raw variantu, tuto ingredienci vynechte a přidejte o jednu lžíci kakaa více)
  • 1 polévková lžíce BIO a RAW kakaového prášku

Ingredience na světlou (kokosovou) vrstvu:

  • 400 g BIO strouhaného kokosu
  • 4-6 lžic medu nebo jiného sladidla

Postup:

Nejdříve si připravte kakaovo-kávovou vrstvu rolády. Do mixéru vložte zlaté lněné semínko, strouhaný kokos a kakao. Tyto ingredience rozmixujte do lepkavého hutného těsta. Těsto si vložte do mísy a oslaďte medem či jiným sladidlem dle chuti. Do těsta přidejte 6 polévkových lžic uvařené kávy. Použijte BIO kávu, nejlépe čerstvě napraženou, kterou si připravíte tak, že zalijete 2 polévkové lžíce této kávy 0,2 l horké vody. Pokud byste chtěli výraznější kávovou chuť, zalijte 4 polévkové lžíce kávy 0,2 l vody. Vzniklé těsto si vložte na vál, který před tím celý omotejte průhlednou folií. Na takto připraveném válu pak válečkem nebo ručně vytvarujte z těsta čtverec.

Další vrstvu si připravíte opět s pomocí mixéru, do kterého vložíte strouhaný kokos, který si rozmixujte do konzistence kokosového tekutějšího těsta. Záleží vždy na tom, jak moc budete mít kvalitní kokos a jak velké množství tuku mixováním pustí. Vzniklé kokosové těsto pak vložte do mísy a oslaďte medem či jiným sladidlem dle vaší chuti. Pokud kokos nepustil více tuku, přidejte kokosový olej. Kokosové těsto pak rozprostřete na kávovou vrstvu rolády. Poté ořízněte po všech stranách kraje válu namotanou folii a použijte ji na zamotání rolády. Roládu namotávejte z jedné strany tak, že zvedáte folii a těsto tím zároveň rolujte. Vzniklou roládu dejte na 1–2 hodiny uležet do lednice.

14725588_1724127927914118_8643719226426097194_n

OBJEDNEJTE SI:

Mám radost, že si můžete mé dezerty (RAW kokosová roláda, RAW perník a RAW hraběnčiny řezy) objednat v síti bister MyKitchen v Brně. Vyrábí je na základě mého proškolení přesně dle mých receptur. Nyní si je můžete vychutnat stejně, jako kdybych vám je připravila u vás doma.

Informace k objednání celého dezertu:

  • napište objednávku 2 dny předem na e-mail: info@my-kitchen.cz
  • do objednávky uveďte o jaký dezert máte zájem, jméno a příjmení, telefon a datum, kdy má být dezert připraven k vyzvednutí
  • cena celého dezertu: RAW kokosová roláda 800 Kč (1100 g), RAW hraběnčiny řezy 1000 Kč (2140 g), RAW perník 1100 Kč (2010 g)
  • platba za dezert je možná pouze hotově
  • je možnost si předrezervovat i malý kousek k degustaci

MŮJ MIXÉR:

Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého….:)

Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.