Čtěte mé tipy a s radostí zkoušejte
Recepty na jarní saláty, které zasytí i pohladí
Jaro je ideální čas pro lehčí jídla, která tělu dodají potřebné živiny a zároveň ho nezatíží. Právě saláty jsou skvělým způsobem, jak do jídelníčku přirozeně zařadit více čerstvé zeleniny, která právě roste, domácích i divokých bylinek, klíčků a dalších výživných ingrediencí. V tomto článku s vámi sdílím saláty, které jsou jednoduché na přípravu, výživné a obsahují sezónní ingredience.
Jaro na talíři: jednoduché recepty ze sezónní zeleniny a ovoce
Jaro je čas nových začátků – i v kuchyni. Příroda se probouzí, všechno kolem nás se zelená, kvete a voní čerstvostí. Zatímco v zimě jsme hledali výživu hlavně v tom, co se dalo uskladnit, na jaře přichází lehkost, svěžest a živá energie v podobě prvních výhonků, listů a mladé zeleniny. Ráda se na jaře vracím k tomu, co právě roste. Nejen proto, že sezónní suroviny
Jak využít jarní bylinky v kuchyni
Bylinky pro mě nejsou jen doplňkem na talíři. Jsou to živé, moudré rostlinky, které do jídla vnášejí výživu, jemnost i sílu přírody. Jsou tu s námi odjakživa – divoké i pěstované – a přitom na ně často zapomínáme. V tomto článku vám ukážu 10 receptů, jak je chutně zakomponovat do jídelníčku.
Kvašené potraviny: Jak je zařadit do jídelníčku a proč jsou tak zdravé
Fermentované potraviny jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé. Pokud chcete zlepšit své trávení, posílit imunitu a celkově se cítit lépe, zkuste zařadit více fermentovaných potravin do svého jídelníčku. V tomto článku vám ukážu nejen to, jaké všechny benefity mají, ale také jak je zařadit do jídelníčku a které máme my doma nejraději.