Recepty2020-10-14T10:07:37+01:00

Objevte recepty na zdravé snídaně, hlavní jídla i dezerty.

Budete překvapení, jak málo surovin stačí k dokonalým pokrmům.

Dýňová kaše z hnědé rýže s chai kořením

Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.

Kaše, Recepty|

Kakaová krupicová kaše z jednozrnky

Taky jste jako malí milovali krupicovou kaši? A taky ji milujete pořád? Klasická z pšeničné krupičky je ale výživově chudá. Já ji dělám z jednozrnky – nešlechtěné nejstarší původní odrůdy pšenice, která je mnohem výživnější a čerstvě namletá obsahuje vysoký obsah antioxidantů. Obsahuje také nižší obsah lepku oproti ostatním vyšlechtěným odrůdám.

Kaše, Recepty|

Salát z čerstvé dýně s chimichurri, rukolou, bílými fazolemi a semínkovými hrudkami s goji

Tento salát pro mě vyjadřuje babí léto. Ještě se držíme osvěžujících kombinací a zároveň nás vtahuje komfort podzimu. Dýňovou sezónu vyhlížím už od léta, a tak vám chci tentokrát představit toto neobvyklé pojetí dýně. Svěží a chuťově výrazný salát vás překvapí a dost možná se stane vaší novou podzimní závislostí. Ve spojení s chimichurri se stává naprostou chuťovou i vitamínovou bombou.

Hlavní jídlo, Recepty, Saláty|

Pečené ředkvičky s pestem

Ředkvičky jsou esencí jara. Stejně tak zelená barva, která symbolizuje nový život. Toto jídlo je jarní kombinace ze známých surovin, avšak v neobvyklém provedení. Pár jednoduchých kroků a super výživná snídaně, večeře, nebo pohoštění pro návštěvu je na světě. Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová.

Hlavní jídlo, Pomazánky, Recepty|

Datle s arašídovým máslem

Tuhle rychlou sladkou raw svačinku si zamilujete. Datle poskytnou skvělý zdroj energie i živin a v kombinaci s arašídovým nebo oříškovým máslem chutnají naprosto dokonale. Nejlepší jsou pak naše luxusní medjool datle, které do Vitalvibe vozíme v BIO kvalitě z Izraele. Voní po skořici nebo marcipánu a chutnají medově až karamelově. Vyzkoušejte a uvidíte :-)

Dezerty, Recepty|
Načíst další články

Jaký mixér používáme v receptech?

Všechny recepty pěkně pohromadě?

Zkuste mou videokuchařku, knihu nebo živý kurz

109 RAW jídel v jediném online kurzu

Prozkoumat kurzy

Workshop v mé Love of RAW kuchyni

Prozkoumat workshopy

Přehledné kuchařky a sezónní e-booky

Kouknout na kuchařky

Jaký mixér používáme v receptech?

Přejít nahoru