Objevte recepty na zdravé snídaně, hlavní jídla i dezerty.
Budete překvapení, jak málo surovin stačí k dokonalým pokrmům.
Salát s kimchi a slzovkou
Poté, co jsem objevila a ochutnala slzovku, tak mě okamžite napadlo její využití do salátů a její ochucení speciálním a jednoduchým způsobem, který budete milovat. Pokud hledáte zajímavou superfoods a ještě k tomu se skvělým účinkem pro krásnou a zdravou pleť, tak to je ona.
Koprovo-petrželové pesto
Pokud se chcete naučit naprosto jednoduché a rychlé pesto, které budete dělat hodně často, tak zde je recept. Hodí se na chleba, do salátů, těstovin nebo rýže.
Tofu „míchaná vajíčka” (vegan)
Chtěla jsem vytvořit konzistenci, která bude doopravdy připomínat míchaná vajíčka. A věřím, že se mi to dost povedlo. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.
Complete power smoothie wild berry
Pokud nemáte čas či prostor uvařit hlavní jídlo, udělejte si toto rychlé, plnohodnotné a výborné smoothie.
Complete power smoothie s crunchy čokoládou
Pokud nemáte čas či prostor uvařit hlavní jídlo, udělejte si toto rychlé, plnohodnotné a výborné smoothie.
Chlebík s mačkanou dýní, hořčicí, pečeným zelím, jablky a lískovými ořechy
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Jáhlovo-maková kaše s pomerančovou kůrou a horkými švestkami
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Řepový kečup
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Ovocné ledové smoothie se slzovkou
Osvěžující a syté zároveň. Léčivá slzovka vařená v kokosovém mléce zalitá ovocným smoothie s macou je naprosto dokonalým dezertem a hodí se na víkendovou snídani, nebo den, kdy si můžete dopřát více času na vychutnání.
Dýňová kaše z hnědé rýže s chai kořením
Dýňová sezóna začíná koncem léta, vrcholí v říjnu a podle mě by nikdy neměla končit! Množství druhů a variabilita použití jsou téměř nekonečné. Upečená dodá krémovost a sladkost i ranním kaším. Naučím vás kaši rýžovou, ale ráda dýni přidávám i do ovesné nebo jáhlové kaše.
Kakaová krupicová kaše z jednozrnky
Taky jste jako malí milovali krupicovou kaši? A taky ji milujete pořád? Klasická z pšeničné krupičky je ale výživově chudá. Já ji dělám z jednozrnky – nešlechtěné nejstarší původní odrůdy pšenice, která je mnohem výživnější a čerstvě namletá obsahuje vysoký obsah antioxidantů. Obsahuje také nižší obsah lepku oproti ostatním vyšlechtěným odrůdám.
Fenyklovo-okurkový salát s černou čočkou, konopnými semínky a spirulinovým dresinkem
Okurka v létě osvěží, ochladí a vyživí tělo. Po zbytek roku se hodí jako doplněk k výrazným a pálivým jídlům pro vyrovnání horkosti. S voňavým fenyklem a krémovým výživným dresinkem tvoří skvělou kombinaci.
Salát z čerstvé dýně s chimichurri, rukolou, bílými fazolemi a semínkovými hrudkami s goji
Tento salát pro mě vyjadřuje babí léto. Ještě se držíme osvěžujících kombinací a zároveň nás vtahuje komfort podzimu. Dýňovou sezónu vyhlížím už od léta, a tak vám chci tentokrát představit toto neobvyklé pojetí dýně. Svěží a chuťově výrazný salát vás překvapí a dost možná se stane vaší novou podzimní závislostí. Ve spojení s chimichurri se stává naprostou chuťovou i vitamínovou bombou.
Quinoa salát s řepou a švestkami, tofu fetou a rukolou
Salát plný temných barev a sladkosti z řepy a kokosu vyvážený pikantností rukoly a kyselostí jablečného octu. Dokonalý na pozdní léto a podzimní dny, kdy si tělo říká o sladké chutě a vyživení.