Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí

Brokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit.

Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.

Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová. Více se o ní dočtete pod receptem.

Protože jsem z jejích nápadů naprosto nadšená, chtěla jsem alespoň několik receptů ukázat i vám na Love of Raw. Berte to jako upoutávku na všechny další vynikající rostlinné recepty, které jsme nafotili. Budou postupně vycházet na webu Vitalvibe :-)

Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí

Recipe by Kateřina KultováCourse: Hlavní jídloCuisine: Vegan
Čas přípravy

10

minutes
Čas vaření nebo pečení

15

minutes
Celkový čas

25

minutes

Brokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit.
Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.

Ingredience

  • ½ brokolice

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • 1 lžička korejského chilli gochugaru (můžete nahradit chilli flakes)

  • 1 lžíce tamari nebo sójové omáčky

  • 2 lžíce (praženého) sezamového oleje

Postup

  • Brokolici nakrájejte na růžičky a každou přepulte. Vznikne tak větší prostor pro zkaramelizování.
  • Z košťálu seřízněte tvrdou slupku a nakrájejte ho na špalíčky.
  • Ve větší misce smíchejte zbylé ingredience na těstíčko a brokolici v něm důkladně obalte
  • Servírujte za syrova s trochou limetky, nebo rozprostřete na pečicí papír a pečte na 200°C do tmava a křupava.
  • Hotovou brokolici ihned servírujte k rýži, na chlebu s krémovou pomazánkou či jako přílohu.

Poznámky

    Další recepty

    V rámci našeho jarního focení jsme pro vás společně s Kateřinou Kultovou připravili pořádnou dávku receptů. Všechny je najdete na webu Vitalvibe.

    Autorka: Kateřina Kultová

    kuchařka a velká milovnice přírody, tvůrkyně originálních rostlinných receptů

    blank

    Už téměř před 15 lety mě zájem o etické stravování přivedl na cestu, na které jsem objevila svoji zatím největší vášeň- vaření, sbírání bylin a plodů v přírodě a sdílení těchto prožitků s lidmi. 

    Prostor k tvoření jsem dostala v Brně v kavárně Skog, později jsem se učila v Londýnské restauraci Wulf and Lamb a radost z fermentování ve mě zažehla Pražská Etapa, kde jsem vařila až do nedávna. Nyní se věnuji vaření na retreatech a různých vzdělávacích akcích jako potulná kuchařka a vytvářím pro lidi osobní zážitek a skrze něj nový pohled na jídlo. 

    Svoji inspiraci získávám nejvíce v přírodě a díky vaření nacházím propojení s přírodou jiným novým způsobem. Je pro mě velmi důležitý respekt k přírodě a energii vložené do surovin. Ten projevuji hlavně využitím celé suroviny a neplýtváním jídlem. Myšlenka zero waste je koncept nového zamýšlení se nad jídlem, kdy i „odpad” může získat jedinečné využití a význam.

    Ve Vitalvibe pro vás tvořím recepty plné zeleniny a superpotravin pro každodenní i sváteční příležitosti.

    Další recepty postupně najdete na webu Vitalvibe.


    Můj mixér

    Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

    Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

    Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.


    Nejprodávanější na Love of Raw

     

    2022-07-26T17:00:15+01:00
    Přejít nahoru