Brokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit.
Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.Recept v rámci naší spolupráce s Vitalvibe vytvořila skvělá veganská kuchařka Kateřina Kultová. Více se o ní dočtete pod receptem.
Protože jsem z jejích nápadů naprosto nadšená, chtěla jsem alespoň několik receptů ukázat i vám na Love of Raw. Berte to jako upoutávku na všechny další vynikající rostlinné recepty, které jsme nafotili. Budou postupně vycházet na webu Vitalvibe :-)
Brokolice v těstíčku z lahůdkového droždí
Course: Hlavní jídloCuisine: Vegan10
minutes15
minutes25
minutesBrokolici si můžete zamilovat. Stačí vědět, jak ji správně připravit.
Tento recept můžete připravit v raw i pečené veganské variantě. V obou případech vás mile překvapí.
Ingredience
½ brokolice
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička korejského chilli gochugaru (můžete nahradit chilli flakes)
1 lžíce tamari nebo sójové omáčky
2 lžíce (praženého) sezamového oleje
Postup
- Brokolici nakrájejte na růžičky a každou přepulte. Vznikne tak větší prostor pro zkaramelizování.
- Z košťálu seřízněte tvrdou slupku a nakrájejte ho na špalíčky.
- Ve větší misce smíchejte zbylé ingredience na těstíčko a brokolici v něm důkladně obalte
- Servírujte za syrova s trochou limetky, nebo rozprostřete na pečicí papír a pečte na 200°C do tmava a křupava.
- Hotovou brokolici ihned servírujte k rýži, na chlebu s krémovou pomazánkou či jako přílohu.
Poznámky
Další recepty
V rámci našeho jarního focení jsme pro vás společně s Kateřinou Kultovou připravili pořádnou dávku receptů. Všechny je najdete na webu Vitalvibe.
- Krémové chřestové kroupoto
- Jáhlový krém s kakaem a macou
- Mandlové lívance s maca krémem
- Krémová polévka z květákových listů s lahůdkovým droždím a kešu
- Pečené ředkvičky s pestem
- Univerzální pesto
- Kořeněná chlebová superfood drobenka
- Ředkvový salát s goji a včelím pylem
- Mandlová drobenka
- Pomazánka z vlašských ořechů, konopných semínek a okurky
- Spirulina kimchi
- Tofu krémový sýr
Autorka: Kateřina Kultová
kuchařka a velká milovnice přírody, tvůrkyně originálních rostlinných receptů
Už téměř před 15 lety mě zájem o etické stravování přivedl na cestu, na které jsem objevila svoji zatím největší vášeň- vaření, sbírání bylin a plodů v přírodě a sdílení těchto prožitků s lidmi.
Prostor k tvoření jsem dostala v Brně v kavárně Skog, později jsem se učila v Londýnské restauraci Wulf and Lamb a radost z fermentování ve mě zažehla Pražská Etapa, kde jsem vařila až do nedávna. Nyní se věnuji vaření na retreatech a různých vzdělávacích akcích jako potulná kuchařka a vytvářím pro lidi osobní zážitek a skrze něj nový pohled na jídlo.
Svoji inspiraci získávám nejvíce v přírodě a díky vaření nacházím propojení s přírodou jiným novým způsobem. Je pro mě velmi důležitý respekt k přírodě a energii vložené do surovin. Ten projevuji hlavně využitím celé suroviny a neplýtváním jídlem. Myšlenka zero waste je koncept nového zamýšlení se nad jídlem, kdy i „odpad” může získat jedinečné využití a význam.
Ve Vitalvibe pro vás tvořím recepty plné zeleniny a superpotravin pro každodenní i sváteční příležitosti.
Další recepty postupně najdete na webu Vitalvibe.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.