Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Zahřívací polévka s lehce asijským nádechem. Je velmi jednoduchá na přípravu, přitom chutná skvěle.

Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Course: polévkyCuisine: vegan
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

40

minutes

Zahřívací polévka s lehce asijským nádechem. Je velmi jednoduchá na přípravu, přitom chutná skvěle.

Ingredience

  • 500 gramů bio mrkve

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 2 středně velké cibule nakrájené na kostičky

  • 1-2 stroužky česneku

  • 5-10 g čerstvého zázvoru (1 menší „noha”)

  • 400 ml kokosového nebo ovesného mléka

  • 1 kostka zeleninového bujónu nebo lžíce polévkových bylinek

  • 400 ml vody nebo zeleninového vývaru (pak není potřeba bujón)

  • Sůl

Postup

  • Do velkého hrnce přidejte olej, cibulku a špetku soli.
  • Za občasného míchání restujte na mírném plameni dozlatova.
  • Mrkev očistěte, nakrájejte na 2-3 cm velké kousky a dejte do hrnce.
  • Přidejte nasekaný nebo rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor.
  • Zalijte buď 400 ml vody, nebo 400 ml zeleninového vývaru.

    Na vývar si můžete postupně schraňovat zeleninové odkrojky do mrazáku a následně si vývaru udělat celký velký hrnec. Skladujte ho buď zavařený ve sklenicích, nebo zredukujte a zamrazte.
  • Pokud použijete jen vodu, přidejte kostku zeleninového bujónu nebo lžíci bylinek do polévky.
  • Přiveďte postupně k varu, poté snižte plamen a nechte mírně bublat 20-30 minut, dokud mrkev není měkká.
  • Přidejte kokosové nebo ovesné mléko. Pokud použijete ovesné, doporučuji přidat lžíci kokosového oleje pro větší krémovitost a kokosovou vůni.
  • Polévku rozmixujte dohladka. Pokud je moc hustá, přidávejte po troškách mléko nebo vodu.
  • Dochuťte solí a případně pepřem či bylinkami dle potřeby.
  • Servírovat můžete s kousky restované mrkve, já ráda přidávám i konopná, dýňová nebo slunečnicová semínka.

Poznámky

    Nejprodávanější na Love of Raw

    2024-03-26T12:57:35+01:00
    Přejít nahoru