Zahřívací polévka s lehce asijským nádechem. Je velmi jednoduchá na přípravu, přitom chutná skvěle.
Krémová mrkvová polévka se zázvorem
Course: polévkyCuisine: veganServings
6
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesTotal time
40
minutesZahřívací polévka s lehce asijským nádechem. Je velmi jednoduchá na přípravu, přitom chutná skvěle.
Ingredience
500 gramů bio mrkve
3 lžíce olivového oleje
2 středně velké cibule nakrájené na kostičky
1-2 stroužky česneku
5-10 g čerstvého zázvoru (1 menší „noha”)
400 ml kokosového nebo ovesného mléka
1 kostka zeleninového bujónu nebo lžíce polévkových bylinek
400 ml vody nebo zeleninového vývaru (pak není potřeba bujón)
Sůl
Postup
- Do velkého hrnce přidejte olej, cibulku a špetku soli.
- Za občasného míchání restujte na mírném plameni dozlatova.
- Mrkev očistěte, nakrájejte na 2-3 cm velké kousky a dejte do hrnce.
- Přidejte nasekaný nebo rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor.
- Zalijte buď 400 ml vody, nebo 400 ml zeleninového vývaru.
Na vývar si můžete postupně schraňovat zeleninové odkrojky do mrazáku a následně si vývaru udělat celký velký hrnec. Skladujte ho buď zavařený ve sklenicích, nebo zredukujte a zamrazte. - Pokud použijete jen vodu, přidejte kostku zeleninového bujónu nebo lžíci bylinek do polévky.
- Přiveďte postupně k varu, poté snižte plamen a nechte mírně bublat 20-30 minut, dokud mrkev není měkká.
- Přidejte kokosové nebo ovesné mléko. Pokud použijete ovesné, doporučuji přidat lžíci kokosového oleje pro větší krémovitost a kokosovou vůni.
- Polévku rozmixujte dohladka. Pokud je moc hustá, přidávejte po troškách mléko nebo vodu.
- Dochuťte solí a případně pepřem či bylinkami dle potřeby.
- Servírovat můžete s kousky restované mrkve, já ráda přidávám i konopná, dýňová nebo slunečnicová semínka.
Poznámky
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.