Kdysi jsem ochutnala jednu z nejlepších ovesných kaší v životě. Kouzlo její výjimečnosti spočívalo v tom, že v ní byla přidána špetka soli. Úplná drobnost, která absolutně změnila zážitek z chuti ovesné kaše. Na kaši byl zároveň nasypaný nepomletý mák. Jen tak. A tak z této inspirace vznikl můj recept.
Krémová mrkvová polévka se zázvorem
Course: snídaně, kašeKdysi jsem ochutnala jednu z nejlepších ovesných kaší v životě. Kouzlo její výjimečnosti spočívalo v tom, že v ní byla přidána špetka soli. Úplná drobnost, která absolutně změnila zážitek z chuti ovesné kaše. Na kaši byl zároveň nasypaný nepomletý mák. Jen tak. A tak z této inspirace vznikl můj recept.
Ingredience
150 gramů bio ovesných vloček
300 ml vody
200 ml ovesného mléka
dvě špetky himálajská sůl
2 polévkové lžíce bio kokosového oleje
4 lžíce bio máku
fíky nebo granátové jablíčko či jiné ovoce (banán, jablka, borůvky, maliny)
Postup
- Do hrnce vložte kokosový olej a přidejte vločky a minutu je jemně osmahněte.
- Nalijte do hrnce vodu a přidejte dvě špetky soli.
- Za občasného míchání vařte kaši po dobu 5 minut.
- Přidejte ovesné mléko a vařte na mírném plameni do okamžiku, kdy bude mít kaše požadovanou hustotu.
- Na kaši nasypte nepomletý mák a přidejte ovoce.
- V případě potřeby doslaďte troškou javorového nebo kokosového sirupu.
- Můžete případně polít rozpuštěným kokosovým olejem nebo kakaovým máslem.
Poznámky
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.