Ovesná kaše s makem a solí

Kdysi jsem ochutnala jednu z nejlepších ovesných kaší v životě. Kouzlo její výjimečnosti spočívalo v tom, že v ní byla přidána špetka soli. Úplná drobnost, která absolutně změnila zážitek z chuti ovesné kaše. Na kaši byl zároveň nasypaný nepomletý mák. Jen tak. A tak z této inspirace vznikl můj recept.

Krémová mrkvová polévka se zázvorem

Course: snídaně, kaše

Kdysi jsem ochutnala jednu z nejlepších ovesných kaší v životě. Kouzlo její výjimečnosti spočívalo v tom, že v ní byla přidána špetka soli. Úplná drobnost, která absolutně změnila zážitek z chuti ovesné kaše. Na kaši byl zároveň nasypaný nepomletý mák. Jen tak. A tak z této inspirace vznikl můj recept.

Ingredience

  • 150 gramů bio ovesných vloček

  • 300 ml vody

  • 200 ml ovesného mléka

  • dvě špetky himálajská sůl

  • 2 polévkové lžíce bio kokosového oleje

  • 4 lžíce bio máku

  • fíky nebo granátové jablíčko či jiné ovoce (banán, jablka, borůvky, maliny)

Postup

  • Do hrnce vložte kokosový olej a přidejte vločky a minutu je jemně osmahněte.
  • Nalijte do hrnce vodu a přidejte dvě špetky soli.
  • Za občasného míchání vařte kaši po dobu 5 minut.
  • Přidejte ovesné mléko a vařte na mírném plameni do okamžiku, kdy bude mít kaše požadovanou hustotu.
  • Na kaši nasypte nepomletý mák a přidejte ovoce.
  • V případě potřeby doslaďte troškou javorového nebo kokosového sirupu.
  • Můžete případně polít rozpuštěným kokosovým olejem nebo kakaovým máslem.

Poznámky

    Můj mixér

    Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)

    Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma

    Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.

    Nejprodávanější na Love of Raw

    2024-03-26T12:57:21+01:00
    Přejít nahoru