Dokonalé domácí arašídové máslo vytvoříte opravdu lehce a velice rychle. Chce to jen mít ten správný mixér. Podívejte se, jak snadné to je.
Burákové máslo se dá vytvořit velice snadno, jelikož se dělá z pražených nesolených arašídů, které obsahují již slunečnicový olej. Pokud nasypete do mixéru cca 250 – 300 gramů pražených nesolených arašídů, tak budete mít máslo do jedné minutky hotové a bude i krásně tekuté.
Ingredience:
- 300 g pražených nesolených arašídů
Postup:
Arašídy dáme do mixéru a mixujeme na nejnižší výkon, poté zvýšíme na maximum a směsi pomáháme šťouchadlem. Pokud se směs začne zahřívat, chvilku vypneme a necháme vychladnout a poté zase zamixujeme. Příprava trvá zhruba minutu a vznikne krásně hladké máslo jako z obchodu.
Tip:
Pokud k arašídovému máslu přidáte trošku RAW kakaového prášku a vašeho oblíbeného sladidla (například javorového sirupu nebo kokosového cukru), získáte skvělou domácí nugetu.
Jak vytvořit další domácí ořechová másla? Přečtěte si Ořechová másla: Tipy, rady a postup pro domácí výrobu.
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.