Naše nejoblíbenější RAW čokoláda. Poměr raw kakaového prášku a kakaového másla je v tomto receptu víc než dokonalý a díky raw ingrediencím je čokoláda opravdu zdravá a dodá vám i velké množství minerálů. Čokoláda v této podobě je přirozeným zdrojem antioxidantů, hořčíku, vápníku, železa, draslíku a fosforu. Užijte si ji a vytvořte si svoje vlastní chuťové kombinace.
Čokoládu jsme se navíc rozhodli vyrábět, takže ji můžete objednat pro sebe i jako dárek. Navíc jsme připravili výhodný balíček se všemi surovinami, které potřebujete k výrobě.
Ingredience:
- 100 g RAW kešu ořechů
- 150 g datlí
- 50 g drcených kakaových bobů v nektaru
- 125 g kakaového másla
- 80 g kakaového prášku, nebo čokoládového nápoje (VITALVIBE) – v případě že použijete kakaový nápoj, nemusíte používat sladidlo
- 3 čajové lžičky kokosového nektaru (sladidlo)
- špetka himalájské soli
Postup:
Nejdříve si rozehřejte kakaové máslo ve vodní lázni. Jakmile bude kakaové máslo roztavené, přidejte kakaový prášek a sůl. Mícháním vytvořte tekutou čokoládu (touto čokoládou můžete naplnit i pralinkovou formu a vytvořit si tak vlastní pralinky).
Poté si připravte pečící papír, který položte na plech a na něj nalijte celý objem čokolády, tak aby se rozprostřela na většinu plechu. Na závěr už jenom do čokolády nasypte pokrájené kešu, nasekané datle, drcené kakaové boby ( budou v čokoládě krásně křupat), či jiné ingredience, které máte rádi. Přidat můžete i čerstvé ovoce, pokud čokoládu budete jíst hned.
Poté nechte ztuhnout v chladu cca. 15 minut. Následně čokoládu můžete nalámat a uchovat ideálně ve skleněné nádobě (v lednici).
TIP: Čokoláda může být i nádherným dárkem. Díky kakaovému máslu se vám v pokojové teplotě nerozteče. Zabalit ji můžete buď vcelku nebo ji nalámejte a dejte do nějaké pěkné sklenice. Nebo si ji čokoládu objednejte u nás: loveofraw.cz/lamana-cokolada/
INSPIRACE: Místo datlí, kakaových drcených bobů a kešu můžete použít cokoli, co máte v čokoládě rádi vy. Skvělá je i s lískovými ořechy, mandlemi, strouhaným kokosem, skořicí, rozinkami, arašídy prostě s čímkoli. Kombinaci, kterou vidíte v receptu máme ale nejraději.
Vyzkoušejte i druhou, ještě vyladěnější verzi tohoto receptu: loveofraw.cz/lamana-cokolada-recept/
VIDEO O ČOKOLÁDĚ: naše tipy, rady a zkušenosti – povídání o raw čokoládě a naše příběhy najdete ve videu
Můj mixér
Protože se mě hodně lidí ptá, jak je to s mixéry a který mixér používám na svých kurzech a doma, tak jsem se rozhodla, že sepíšu svoji zkušenost a doporučení na mixér. Byla to dlouhá cesta a spousta hledání, než jsem našla toho pravého… :)
Článek k přečtení na mém blogu zde: Vše o mixéru, který používám na všech svých kurzech, videoreceptech a doma
Mixér můžete zakoupit v mém e-shopu a k němu si vybrat jednu z mých RAW kuchařek ZDARMA.
Nejprodávanější na Love of Raw
- Sleva!Procestovala jsem všechny RAW restaurace na Bali a vybrala ty nejlepší recepty z nich.